Der er ballade i Bayern.

Ikke nok med at de røg ud af Champions League onsdag aften med samlet 4-1. De har også længerevarende problemer.

Peter Schmeichel rapporterede fra München til CBS-studiet, og her fortalte han om en rystet klub, der har mistet noget af den aura, der har gjort den så speciel gennem mange år.

Særligt en sag har gjort dem sårbare.

»De har ikke adresseret de problemer, de har,« indleder Schmeichel.

Peter Schmeichel peger på én sag som det helt store problem for Bayerns troværdighed.
Peter Schmeichel peger på én sag som det helt store problem for Bayerns troværdighed. Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Vis mere

»Tænk tilbage til VM, hvor Manuel Neuer – den største stjerne i Tyskland, deres målmand og anfører – tog på skiferie og brækkede benet. Man anslår, at det kostede Bayern München 20 millioner euro (150 millioner kroner, red.) at hente Yann Sommer som erstatning. De har fået kritik for ikke at melde ud, hvad straffen til Neuer er – for de plejer at tage hånd om problemerne.«

Spørger man Schmeichel, så peger pilen en vej, nemlig mod hans tidligere rival Oliver Kahn, der selv var en stor målmand, da danskeren var på toppen.

»Kritikken går mod det nye lederskab – i skikkelse af Oliver Kahn.«

Schmeichel og Kahn har tidligere lavet reklamer og tv-indslag sammen, hvor de har argumenteret for, hvem der måtte være den bedste målmand blandt de to. Denne gang er sagen mere alvorlig.

For nogle måneder siden kunne Peter Schmeichel fortælle en noget anden historie fra München, nemlig at hans søn, landsholdskeeper Kasper Schmeichel var tæt på at blive fisket af Bayern – læs mere her.