Kasper Schmeichel
Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel har skabt sit eget navn, siger Peter Schmeichel, der her fortæller om far og søns følsomme emne.

De fleste teenagere har stået i det. Kampen for at løsrive sig fra sine forældre, skabe sin egen identitet og træde ud af faderens skygge. For nogle er udgangspunktet bare noget svære end andre.

Tag for eksempel Kasper Schmeichel. Landsholdsmålmand og mangeårig målmand i engelsk fodbold, men indtil denne sæson nok mest af alt kendt som legenden Peter Schmeichels søn.

2442241241241241242421

Sådan er det ikke længere. Når Leicester i dag får besøg af Norwich bliver det som sædvanlig med Schmeichel mellem stængerne. Kasper Schmeichel, målmanden der styrer mod et sensationelt engelsk mesterskab, men også sønnen, som via stædighed, arbejdsomhed og kvalitet endelig har taget skridtet ud af sin fars enorme skygge. Det mener i hvert fald manden, der ufrivilligt har stået i vejen for Kasper Schmeichels løsrivelse i offentligheden.

»Det, der er sket for Kasper i år, er, at folk har fået øjnene op for, at han ikke bare er min søn, men at han er Kasper Schmeichel. Han står nu som en selvstændig person. Folk ser ham som en målmand i hans egen ret og ikke som min søn. Sådan var det ikke før, og det er det allervigtigste, der er sket for Kasper i denne sæson,« siger Peter Schmeichel, der med sine bunker af titler som målmand i Manchester United i 1990’erne har udødeliggjort sig i England.

BT møder ham i lokalerne hos Discovery Networks, hvor han fremover skal agere ekspert i 6’erens dækning af Premier League-fodbold.

I december bragte engelske Daily Mail et interview med Kasper Schmeichel, hvor Leicester-keeperen erklærede sin frustration over altid at blive sammenlignet med sin far og få at vide, at han aldrig vil blive lige så god som ham (der i øvrigt blev kåret som verdens bedste). I samme artikel blev det beskrevet, hvordan Peter Schmeichel efter en af disse påstande fra en tilfældig fremmed brød ind og reagerede skarpt. Men hvorfor egentlig? Hvorfor fylder frustrationen over sammenligningen så meget i den Schmeichel’ske far/søn-relation?

»Det er jo fordi, det er et følsomt emne. Kasper arbejder så benhårdt og vil det så meget. Jeg siger endda selv, at han nogle gange må slappe af, så han også kan holde om 10 år. Men han VIL det bare så meget. At han så gang på gang skal få at vide, at ’du bliver ikke helt lige så god’...,« siger Schmeichel senior uden at afslutte sætningen.

Peter Boleslaw

»Jeg skal være ærlig og sige, at både Kasper og jeg måske overreagerer en gang imellem, men lige nøjagtig den situation havde en meget stor signalværdi. Jeg ville gerne vise Kasper, at jeg beskytter ham, at jeg er hans far, og at han altid kan stole på, at jeg er der for ham,« siger Peter Schmeichel, der med episoden in mente glæder sig ekstra over, at Kasper Schmeichel i denne sæson er blevet fremhævet som sin egen funklende stjerne.

»Nu siger de ’hey, han kan jo selv’. Det har stor betydning for ham.«

Ender det med et engelsk mesterskab til Leicester, vil Kasper Schmeichel træde endnu et skridt op i stjernehimmelen. Det vil være et mesterskab, der vil vække genklang verden over. Ikke kun blandt fodboldfans, vurderer Peter Schmeichel.

»Jeg tror, en stor del af verden holder med Leicester. At det kan ske i fodbold, giver håb i livet for alle mennesker. Hvis de kan gøre det, kan jeg også blive succesfuld i det, jeg laver. Det er som Danmark i 1992. Det er underdog’en. At der er et eksempel på, at det kan altså lade sig gøre, hvis man gør noget ved det, det, tror jeg, har kæmpe betydning for rigtig mange menneskers liv.«

Siger Peter Schmeichel. Eller måske rettere: Kasper Schmeichels far.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.