'Så ked af at høre, at Gordon Banks - en af mine helte og en sand legende i livet og fodbold - er gået bort.'

Sådan skriver den tidligere målmand på det danske landshold Peter Schmeichel på Twitter om målmandslegenden Gordon Banks, der natten til tirsdag gik bort, 81 år gammel.

Banks var en del af det engelske fodboldlandshold, der i 1966 vandt VM i fodbold på hjemmebane. Det er fortsat den eneste internationale titel, som det engelske A-herrelandshold har vundet.

'En inspiration, en vinder og en sand gentleman. Mine tanke går til hans familie og venner,' skriver Peter Schmeichel videre.

Foruden Peter Schmeichel begræder en række andre danske og udenlandske fodboldpersonligheder Gordon Banks' død på Twitter.

  • 'RIP, Gordon Banks. Stoke- og England-legende. Stolt af at have mødt dig,' skriver den tidligere Stoke- og landsholdsmålmand Thomas Sørensen.
  • 'Så ked af at høre, at en sand legende er gået bort,' skriver tidligere England- og Arsenal-målmand David Seaman.
  • 'En af de bedste redninger nogensinde (VM 1970 mod Pelé). RIP, Gordon banks. En sand legende. Alle mine tanker til din familie og venner i denne svære tid,' skriver Englands nuværende førstemålmand, Jordan Pickford.
  • 'Åh nej. Gordon Banks, en af mine største helte, sammen med utallige andre, er død. Englands VM-vinder var en af de bedste målmænd nogensinde og sådan er dejlig, dejlig mand,' skriver den tidligere engelske landsholdsspiller Gary Lineker.
  • 'Vores VM-vinder og bedste målmand nogensinde. En helt og en gentleman. Vores tanker går til Gordons familie og venner. Hvil i fred,' skriver David Beckham på Instagram.

Seks gange blev Gordon Banks kåret til årets bedste målmand af Fifa. Foruden VM-titlen i 1966 vandt han den engelske Liga Cup med både Stoke City og Leicester City.

Gordon Banks er desuden berømt for en af de bedste - hvis ikke den bedste - redning, der nogensinde har været ved et VM. Læs mere om den her.

Gordon Banks i selskab med Pelé og Thierry Henry i 2004.
Gordon Banks i selskab med Pelé og Thierry Henry i 2004. Foto: David Bebber
Vis mere