Det klassiske Ruhr-derby endte 2-0 til Schalke 04, der har sat sig solidt på Bundesligaens andenplads.

Gelsenkirchen. Schalke 04 styrer mod titlen som vicemester i tysk fodbold.

Søndag vandt Schalke på hjemmebane det traditionsrige Ruhr-derby mod Borussia Dortmund med 2-0.

De to klubber lå før opgøret næsten side om side i kampen om andenpladsen, men nu har Schalke slået et hul på fire point med fire spillerunder tilbage af Bundesligaen.

Fem minutter efter pausen sendte den ukrainske angriber Evgen Konoplyanka hjemmeholdet på kurs mod sejren, da han pludselig stod fri og scorede til 1-0.

Selv om Dortmund pressede hårdt på for udligningen, så kunne brasilianske Naldo ti minutter før tid cementere sejren. En frisparksbold blev trillet hen til Naldo, der tordnede Schalke på 2-0.

Senere søndag spillede Werder Bremen på eget græs 1-1 mod RB Leipzig.

Hos Werder fik Thomas Delaney fuld spilletid på hjemmeholdets midtbane, og det samme gjorde sig gældende for landsholdskollegaen Yussuf Poulsen i Leipzigs angreb.

Finske Nikolas Moisander bragte Werder i front efter en halv time, inden den 20-årige brite Ademola Lookman udlignede til 1-1 for Leipzig umiddelbart efter pausen. Lookman var sendt på banen fra anden halvlegs start.

Bayern München har sikret sig det tyske mesterskab og topper suverænt Bundesligaen med 75 point foran Schalke med 55.

Bayer Leverkusen og Dortmund har hver 51 point, mens Leipzig indtager femtepladsen med 47.

Werder Bremen er placeret i ligaens nederste halvdel, men dog ikke i umiddelbar fare for at blive truet af nedrykning.