Lyt til artiklen

Et skifte til Saudi Arabien.

Det lugter af penge, rigtig mange af dem.

Det spanske medie Sport kunne i løbet af denne sommer fortælle historien om, at Martin Braithwaite fik et tilbud i millionklassen – i øvrigt i euro – hvis han takkede ja til at skifte Barcelona ud med et ophold i oliestaten, og nu sætter han selv ord på det.

»Der var lidt, men ikke rigtigt noget. Der var en masse ting i medierne, som ikke passede, og det er sjovt at følge med i nogle gange, for folk skriver også nogle gange, som om alting er en realitet. Og når du snakker med folk på gaden, snakker de, som om de kender hele din situation og ved alting om, hvad der foregår,« siger Martin Braithwaite.

Han udelukker, at han i transfervinduet havde tanker om at forlade europæisk topfodbold til fordel for et eventyr.

»Nej, jeg har stadig en masse ting, jeg gerne vil bevise, og jeg har stadig masser af ambitioner, så det var ikke inde i mine overvejelser,« siger han og slår fast, at han ikke er styret af økonomi.

»Penge kan man altid få i livet, men de unikke oplevelser er ikke noget, du bare kan få, og som jeg er villig til at sælge.«

Martin Braithwaite blev da også i La Liga og skiftede til Espanyol på sidste dag af transfervinduet.

»Der var dialog med min agent, og i de sidste par dage gik det egentlig stærkt,« forklarer han og siger om sin situation denne sommer, hvor Barcelona gjorde det klart, at han ikke indgik i planerne.

»Jeg har aldrig sagt, at jeg ikke ville væk, men jeg har sagt, at jeg ikke har været desperat for at komme væk, og jeg ville give det chancen, for når du er under kontrakt, skal du give alt og have respekt for klubben og holdkammeraterne og alting. Selv om jeg ikke spillede.«

I sin nye klub er landsholdsspilleren kommet flyvende fra land og har scoret to mål i de første tre kampe. Han scorede blandt andet det eneste mål i kampen i sin debut, hvor han efter lang tid uden spilletid fik 85 minutter.

»Det har været fantastisk. Jeg er overrasket over, at jeg bare gik ind og holdt så lang tid, for det havde jeg ikke regnet med, men jeg er glad for det hårde arbejde, så jeg var i stand til at gøre det,« forklarer Braithwaite, der har kæmpet hårdt for at komme i form.

»I min ferie havde jeg min fysiske træner med. Han boede sammen med os, og han sov næsten i samme seng, så damen var ikke altid tilfreds, men sådan er det. Når du har ambitioner, må du arbejde for det,« lyder det fra Braithwaite, som kun holdt en uges sommerferie.

»Børnene har haft en træningsferie, i Miami var de på Muscle Beach (træningscenter, red.) og træne på stranden, min toårige ser mit fitnesscenter som en legeplads, så det er et godt tegn.«

Martin Braithwaite kan torsdag spille sin landskamp nummer 61.