Han er fuldstændigt ligeglad, så længe beløbet på kontoen vokser og vokser.

Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, giver absolut intet for den massive kritik, der har været af ørkenstatens vilde indtog i sportens verden.

Med landets enorme investeringer i fodbold, golf, boksning, motorsport, tennis og cykling har kronprinsen nemlig kun én ting for øje:

Penge.

Neymar og Cristiano Ronaldo holder fodboldbolde med Saudi-Arabiens flag, der er smurt ind i blod. De er bare to af mange stjerner, der er skiftet til landets fodboldklubber. Vægmaleriet er dukket op i Milano.
Neymar og Cristiano Ronaldo holder fodboldbolde med Saudi-Arabiens flag, der er smurt ind i blod. De er bare to af mange stjerner, der er skiftet til landets fodboldklubber. Vægmaleriet er dukket op i Milano. Foto: Daniele Mascolo/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

Til gengæld betyder kritikernes opråb om sportswashing absolut intet for ham, siger han til Fox News ifølge BBC.

»Hvis sportswashing øger mit BNP med én procent, så fortsætter jeg med sportswashing,« siger kronprinsen.

»Jeg er ligeglad med det ord. Jeg har én procent vækst på grund af sport, og jeg går efter halvanden procent.«

»Kald det, hvad I vil – vi går efter halvanden procent,« fortsætter bin Salman.

Saudi-Arabien er blevet kritiseret for landets brud på menneskerettigheder samt drabet på journalisten Jamal Khashoggi i 2018.

I løbet af sommeren har landets fodboldklubber shoppet nye spillere for gigantiske summer, der har fået alarmklokkerne til at ringe hos flere eksperter.

Det fik samtidig B.T.s sportskommentator Lasse Vøge til at kalde sommeren for 'katastrofal for fodbolden'.

Og under VM i Qatar, hvor Mohammed bin Salman var FIFA-præsident Gianni Infantinos gæst, fortsatte grusomhederne i landet.