Det var ren og skær sabotage for øjnene af millioner af tv-seere verden over, efter FCK tirsdag blev tilkendt et straffespark i de døende sekunder af kampen mod Manchester United.

TV-billeder afslører således soleklart, at Manchester United-spilleren Alejandro Garnacho stampede og sparkede ned i den straffesparksplet, hvorfra FCK's Jordan Larsson få øjeblikke senere misbrugte sit forsøg i FCKs 0-1-nederlag på det sagnomspundne stadion Old Trafford.

Billederne har siden spredt sig hurtigt som en steppebrand på sociale medier, og derfor var Garnachos sabotage et emne på både Jacob Neestrups og Erik Ten Hags pressemøder efter kampen.

Men noget overraskende opfattede de to slet ikke det, som den unge United-spiller havde gang i på billedet herunder.

»Jeg har ikke hørt noget, og jeg har ikke set noget som helst,« lød det, da engelsk presse spurgte Jacob Neestrup til situationen.

Og samme melding var der fra Neestrups hollandske Manchester United-kollega, Erik Ten Hag.

»Jeg så det ikke, og dommerne så det formentlig heller ikke. Så jeg ikke helt, hvad jeg skal sige,« lød det fra United-bossen.

Blandt spillerne var der heller ikke mange, der bemærkede, hvad Garnacho havde gang i, mens de fleste spillere var ved kampens dommer et par meter fra pletten.

Det var Alejandro Garnacho, der stampede og ødelagde straffesparkspletten, inden Jordan Larsson sparkede.
Det var Alejandro Garnacho, der stampede og ødelagde straffesparkspletten, inden Jordan Larsson sparkede. Foto: Adam Vaughan/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

FCK-profilen Rasmus Falk kalder det dog uanset hvad for dårlig stil.

»Jeg lagde slet ikke mærke til det. Men det er jo bare dårlig stil. Det er sådan, det er, og vi oplever det også andre steder. Så det er dårlig stil, og længere er den egentlig ikke,« lyder det fra FCK-kreatøren.

Anfører Viktor Claesson kaldte det i mixed zone ligeledes for 'usportsligt', selv om han ikke mener, at det havde betydning for Larssons misser.

Det omdiskuterede straffespark kostede som bekendt FC København muligheden for at få point på Old Trafford, og derfor siger regnskabet nu et point efter tre runder af Champions League-gruppespillet. 

Her kan du læse B.T.s karakterer og dom fra opgøret på Old Trafford.