Nicklas Bendtner fortæller for første gang om skandalebillederne, hvor han blev taget med bukserne nede.

Normalt er Nicklas Bendtner usårlig.

Alt preller af på hans brede brystkasse og skæve smil, men dette foto gjorde ondt. Ikke mindst fordi det var en ren fup-fælde, ifølge fodboldstjernen.

Derfor har Nicklas Bendtner i sin sommerferie mødt B.T. hjemme i trygge omgivelser på Amager, hvor han for første gang åbent og ærligt om det såkaldte skandale-foto, der blev taget i timerne efter Arsenals Champions League-farvel efter et beskæmmende nederlag hjemme til arvefjende Manchester United.

Et foto, som engelsk presse blæste op i helt stort format af en Nicklas Bendtner, der tilsyneladende stangstiv nærmest bæres ud af en natklub med bukserne nede om hælene i en yderst ydmygende positur.

- Jeg er ked af, at folk får det forkerte indtryk af mig. Det foto var ikke ægte - det var en fælde, fastslår Nicklas Bendtner, og hans øjne søger kontakt for at lægge ekstra vægt i ordene.

Det er naturligvis et stille råb i retning af at rense sit navn - så godt som det nu er muligt, efter at være blevet trukket rundt i skidtet af især den engelske presse.

Og så har Nicklas Bendtner ganske enkelt bare brug for at fortælle sin version af historien; sin egen sandhed om, hvem han er som person.

- Det er ikke noget sjovt foto at se, for jeg ser jo vildt fuld ud, men det er altså heller ikke virkeligheden. Jeg blev simpelthen fanget i en fælde af fotograferne, for der var ikke kun én tilfældig fotograf udenfor den natklub. Det virkede yderst velforberedt, og jeg føler afgjort, at jeg blev sat op (lokket i en fælde, red.), fortæller Nicklas Bendtner om de skæbnesvangre sekunder i Londons natteliv, som også Arsenals manager har beskrevet som en fælde.

- Selvfølgelig vakler jeg aldrig nogensinde rundt med bukserne nede - hvordan skulle jeg dog komme til det? Der var én, der rev bukserne af mig, netop som jeg trådte ud på gaden, og så stod der 10-15 forskellige fotografer klar til at tage billedet, som om de bare ventede på den situation. Der var klart noget aftalt griseri med i den fælde - jeg skulle bare ned med nakken. Normalt er jeg ligeglad med, om pressen skriver noget, der er løgn, og jeg griner som regel bare af det, når de for eksempel gør grin med mig på grund af lyserøde støvler eller lignende. Den slags rør mig ikke, for sådan er gamet, men det her var altså langt over stregen. Det var første gang, jeg har oplevet sådan noget, og selv om jeg godt ved, at det ikke er ualmindeligt i England at gøre den slags, så er det meget underligt at se sig selv fremstillet på den måde, bevidst usandt. Det var virkelig meget ubehageligt, fortæller Nicklas Bendtner.

Han afslører, at følelserne fik en tur i tørretumbleren og kom ud igen i lidt krøllet tilstand.

- Det, der gør mig rigtigt ked af det, er, at det jo ikke var virkeligheden, som folk bedømte mig på. Det dér på billederne er jo slet ikke den person eller den fodboldspiller, som jeg er. Folk, der kender mig - mine venner og familie, ved jo, at jeg virkelig er seriøs og beholder fuld fokus på fodbold, men det tror alle andre jo ikke, når man ser de billeder. Jeg kan tabe vildt meget med sådan et billede, og det er slet ikke rart at fremstå på den måde i offentligheden, understreger Nicklas Bendtner, der med sin vidunderlige vindervilje og super-selvtillid virker så usårlig, men altså alligevel fik et slag, der gjorde ondt.

- Jeg begik selv en kæmpefejl den aften. Selv om vi havde vores egen fritid og selv kunne styre, hvad vi lavede, så var det ikke okay af mig at gå i byen efter det nederlag. Det var dumt og forkert af mig. Det ved jeg godt selv, og det har klubben også ladet mig forstå. At jeg blev fanget i en fælde og kom til at se meget værre ud, undskylder jo ikke, at jeg satte mig selv i en dum situation ved overhovedet at være ude den aften, og det ved jeg godt, erkender den 21-årige Arsenal-angriber.

Spøjst nok betød bukse-billedet tilsyneladende ikke det store for Arsenals fans, der ellers havde været lidt på nakken af deres unge dansker i sæsonens løb.

For sæsonen sluttede med udbredt accept af angriberen, der da også blev Arsenals mest scorende spiller siden Nytår og reelt havde en gennemført god sæson med i alt 16 mål i alle turneringer, kun overgået af Robin van Persie.

Selv om fansene undervejs i sæsonen havde piftet en del af danskeren.

- Jeg tog det ikke så tungt med Arsenals fans, for jeg var jo heller ikke tilfreds med mig selv i en periode på to måneder. De var bare frustrerede ligesom mig selv over, at jeg ikke spillede så godt, som både de og jeg vidste, at jeg burde. Men jeg kom tilbage på mit rigtige niveau og fik løftet det yderligere, og den proces lærte jeg en masse af, så jeg kom stærkere ud på den anden side. Og jeg fik afgjort fansene over på min side igen, siger Nicklas Bendtner, der da også fik en fornem personlig hyldest fra et taktfast klappende og stående, stuvende fyldt stadion i sæsonens sidste kamp.

En flot oprejsning fra et supertalent, der er på spring til den absolutte stjernestatus og åbent proklamerer, at det endelig gennembrud kommer i næste sæson.

Og uden flere skandalefotos.

For ligesom med krisen inde på banen, så har Nicklas Bendtner også lært en masse udenfor banen.