Med en 1-0-sejr over Norge i den sidste gruppekamp er Danmark videre i turneringen og skal lørdag møde enten Tysklands regerende europamestre, Sverige eller Rusland.

Danskerne fik en drømmestart med en scoring fra Katrine Veje efter fem minutter.

Den aggressive venstrekant trykkede sikkert bolden forbi Norges keeper Ingrid Hjelmseth til 1-0 efter en frispilning fra Pernille Harder.

Med Veje stormende ud mod sidelinjen i vild jubel med holdkammeraterne lige efter sig var der lagt op til en dansk festaften foran små 6000 tilskuere i hollandske Deventer.

Selv om Danmark tilspillede sig den ene store chance efter den anden, så var det tæt på en norsk udligning i slutminutterne af første halvleg.

Sanne Troelsgaard fik nedlagt den norske stjerne Ada Hegerberg, og så var der straffespark.

Heldigvis for Danmark havde Stina Lykke i målet luret, hvor Caroline Graham Hansen ville sparke. Lykke sprang til den rigtige side og leverede en klasseredning.

Bortset fra den store norske mulighed, så var det danskerne, der havde de bedste chancer.

Bolderobringer, omstillinger og overraskende stikninger udmøntede sig i mange gode tilbud.

En stærkt spillende Nadia Nadim havde flere forsøg. Før pausen skød angriberen snert forbi den fjerne stolpe fra en spids vinkel, og i anden halvleg var hun tæt på glide et indlæg i mål.

Efter et stort dansk overtag i det meste af kampen vågnede de norske spillere i slutfasen pludseligt op fra EM-døsen, og et lumsk skud fra kanten ramte stolpen. Bolden sprang ud, og så trykkede Ingrid Wold den en tur på overliggeren.

Herefter blev Danmark sat under et voldsomt tryk, og Stina Lykke i målet fik igen demonstreret sine gode reflekser.

Sideløbende med det nordiske opgør i Deventer var Danmark også afhængig af, hvad der skete i Tilburg, hvor Holland og Belgien mødtes. En belgisk sejr på for eksempel 2-1 kunne forpurre en dansk plads i kvartfinalen.

De hollandske værter bragte sig foran før pausen, men det begyndte at blive lidt for spændende set med danske øjne, da Belgien efter en time kom på 1-1.

Senere bragte hollænderne sig igen i front, og det endte med en sejr på 2-1 over Belgien.

Da Norge begyndte at komme til store muligheder i slutminutter mod Danmark, kunne danskerne i teorien tåle en norsk udligning og fortsat gå videre. Det skyldtes, at belgierne på det tidspunkt var kommet bagud igen.

Holland slutter som nummer et i gruppe A med ni point foran Danmark med seks. Belgien er ligesom Norge færdige ved EM. Belgierne fik tre point og Norge nul.