Det er dejligt at være dansk i Norge.

Således indleder TV2 Norge deres artikel, der omhandler fodboldpersonligheders lønningsniveauer i landet mod nord.

Og her ligger danske Nicklas Bendtner klart nummer ét som den bedst tjenende.

19,93 millioner norske kroner tjente angriberen før skat i 2017.

I dansk valuta svarer det til cirka 15,5 millioner kroner. Syv danske millioner af disse har han betalt tilbage i skat, lyder det.

De mange penge er formentlig ikke direkte lønninger fra hans klub Rosenborg BK, men kan også være indtjent via diverse sponsorater. Det fortæller den norske tv-station-ekspert Jesper Mathisen.

»Folk kan have indtægter, man ikke ved noget om. Bendtner, ved vi, er godt betalt, og der var lave odds på, at han var bedst betalt i Eliteserien (den bedste norske fodboldrække, red.). I 2017 var han meget værd for Rosenborg, for han var meget god i den sidste halvdel af sæsonen. I år havde Rosenborg vundet Eliteserien uden Bendtner.«

Ligeledes kommer en del af pengene sandsynligvis fra lønninger fra Nottingham Forest i England, hvor Bendtner spillede indtil marts 2017.

Også landsholdsspiller Mike Jensen har det godt i Norge. Han tjener 3,5 danske millioner kroner før skat. Årsagen til, at tv-kanalen kan oplyse spillernes lønninger, er, at alle privatpersoners indtægter er offentlige i Norge.

Nicklas Bendtner og advokat Anders Nemeth ankommer fredag den 2. november til Københavns Byret op til voldssagen mod Bendtner. Dommen lød på 50 dages ubetinget fængsel og fodboldspilleren ankede samme dag dommen.Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2018) Vis mere

Nicklas Bendtner blev i sidste uge dømt 50 dages ubetinget fængsel for vold mod en taxichauffør på vej hjem fra en bytur i København. Sagen er anket til landsretten.

Hans norske klub har indtil videre beholdt ham i folden, og Bendtner spillede således kamp for Rosenborg i weekenden.

Det er dog ikke første gang, Nicklas Bendtner er på kant med loven. Tidligere er han blandt andet dømt for spirituskørsel.