Rygterne har svirret. Og nu er den hjemme. Den danske landsholdsspiller, Pierre-Emile Højbjerg, kan nu kalde sig Tottenham-spiller.

Det har den engelske klub netop bekræftet.

Danskeren har skrevet en femårig kontrakt og har fået rygnummer fem.

»Det var vigtigt for mig at spille i en klub, hvor jeg kunne se mig selv spille i mange år. Tottenham var den klub. Jeg er meget stolt, meget glad og spændt,« siger Pierre-Emile Højbjerg i et interview med klubben.

»Jeg tror, at der er en fantastisk fremtid foran klubben. Jeg ville virkelig være en del af det (...) Der er fantastiske spillere, en fantastisk træner og et fantastisk setup.«

Klubben oplyser ikke om transfersummen, men Sky Sports skrev søndag, at Tottenham og Southampton er blevet enige om en pris på 15 millioner pund (123 mio. kr., red.) plus bonusser.

Flirten mellem den danske landsholdsprofil og Tottenham har stået på i flere uger, og Højbjerg kan altså nu se frem til en hverdag under Jose Mourinho, der har haft danskeren på sin ønskeseddel.

Pierre-Emile Højbjerg har spillet i Southampton siden 2016, og han står noteret for 109 kampe for klubben, og han gjorde det i juni klart, at han ikke ønskede at forlænge sin kontrakt. Noget, der kostede ham anførerbindet i klubben.

Landsholdsspilleren har i ungdomsårene blandt andet spillet i Skjold, FCK og Brøndby, og netop de klubber tjener en lille skilling på salget. Med den nuværende pris på Pierre-Emile Højbjerg giver det 6.150.000 millioner kroner til deling.

Brøndby står til at få 25 procent af den sum, da Højbjerg var i klubben i tre år, og de kan dermed se frem til 1.537.500 millioner kroner. Alt imens spillede Højbjerg to sæsoner i FC København, hvilket giver krav på ti procent af summen, og det kaster  615.000 kroner af sig.

Også barndomsklubben Skjold står til at score omkrning 307.500 kroner på Højbergs skifte, da han nåede at få en enkelt sæson á fem procent hos dem.