Lyt til artiklen

Frank Rask Poulsen kan næsten ikke fatte det.

»Så styrter han ned lige uden for stadion, hvor man selv har stået så mange gange. Og når man har set billederne, så tænker man, at der ikke er noget at komme efter,« siger den danske Leicester-fan til B.T.

Hjemme i Hvalsø på Sjælland er han rystet over, hvad der lørdag aften skete uden for King Power Stadium, hvor hans engelske favorithold har hjemmebane.

Her styrtede en helikopter tilhørende klubejer Vichai Srivaddhanaprabha ned på en parkeringsplads lige uden for stadionet.

Vichai Srivaddhanaprabha købte Leicester i 2010.
Vichai Srivaddhanaprabha købte Leicester i 2010. Foto: IAN KINGTON
Vis mere

Endnu er det ikke officielt meldt ud, hvem der var om bord i helikopteren - eller om der er omkomne, men senest har Reuters skrevet, at den thailandske forretningsmand VAR om bord - med blandt andre sin datter.

Frank Rask Poulsen er ikke i tvivl:

»Det er 99 procent sikkert, at det er ham. Han tager jo en helikopter hjem til London efter hver hjemmekamp, han har været inde og se. Så lander den på stadion og tager ham med,« siger 44-årige Frank Rask Poulsen, der har været fan af den engelske klub siden seksårs-alderen. Han tilføjer:

»Det er jo frygteligt. Jeg er helt rystet.«

Frank Rask Poulsen foran King Power Stadium.
Frank Rask Poulsen foran King Power Stadium.
Vis mere

Frank Rask Poulsen er en af Danmarks få Leicester-fans. Han har i årtier været den eneste officielle danske fan, efter at han i 1995 måtte melde sig ind i den norske afdeling af fanklubben for overhovedet at finde ligesindede. Det var også her, han søgte hen, da nyheden om ulykken ramte medierne lørdag aften.

»Jeg var jo i chok og røg straks på vores nordiske supporterklub og skrev tilbage med alle de fans der. En af mine supportervenner var ovre og se kampen, en nordmand, og han var på stadion lørdag aften. Han har siden været ude ved stadion, hvor der var spærret af,« siger Frank Rask Poulsen.

Efter ulykken har flere engelske medier beskrevet, hvordan den danske Leicester-målmand Kasper Schmeichel også hurtigt var fremme ved ulykkesstedet, hvor han angiveligt skulle have knebet en tåre.

»Det kunne jeg sagtens forestille mig. Han (Vichai Srivaddhanaprabha, red.) er simpelthen så vellidt, og der har allerede i et stykke tid været snak om, at der skulle laves en statue af ham ved stadion. Han var jo også med til at hente Kasper til klubben i 2011. Det var hans midler, der gjorde det muligt at hente en målmand af Kaspers kaliber.« siger Frank Rask Poulsen. Se herunder flere Leicester spilleres reaktion på ulykken:

Den danske Leicester-fan understreger, hvordan Vichai Srivaddhanaprabha havde en helt særlig status i Leicester.

»Det er virkelig noget, der har ramt byen. Det er simpelthen så frygteligt. En rigmand kan jo betyde meget for en klub bare på grund af, at han propper penge i klubben. Men har virkelig betydet noget, fordi han har elsket klubben og fansene - og har gjort noget for fansene,« siger Frank Rask Poulsen og nævner, at den thailandske ejer i forbindelse med sin 60-års fødselsdag udlodede 60 sæsonkort til 60 heldige fans.

Og så var der ikke mindst den overraskende Premier League-titel i 2016.

»Han var personificeringen af det mesterskab.Han havde gjort os til den klub, der kunne spille med om det: Investeret i klubben og igen bygget den op fra bunden. Derfor det rammer så frygteligt,« siger den danske Leicester-fan.

Ulykkesstedet.
Ulykkesstedet. Foto: BEN STANSALL
Vis mere