Liverpool kan sende Eriksen i kløerne på Barcelona.

Barcelona har sendt de første følere ud før et eventuelt kommende køb af den danske landsholdsspiller Christian Eriksen i Tottenham.

Det skriver det britiske medie The Independent.

Den spanske storklub har ifølge mediet vendt interessen mod danskeren, efter at Liverpool i tre omgange har nægtet at sælge klubbens midtbaneprofil Philippe Coutinho til catalanerne, og så sent som for to dage siden afviste man et bud på hele 100 millioner euro svarende til ca. 745 millioner kroner.

Barcelona er på ivrig jagt efter en offensiv midtbanespiller, der kan være en kommende afløser for Andrés Iniesta, og efter salget af Neymar til PSG for det, der svarer til 1,65 milliarder danske kroner har man rigeligt med penge til at hente et stort navn til klubben.

Mængden af penge til trods nægtede Liverpool fredag endegyldigt at sælge Coutinho, selvom brasilianeren selv har indleveret en anmodning om at blive solgt.

»Klubbens endelige afgørelse er, at intet bud på Philippe vil blive overvejet, og han vil forblive i Liverpool FC, når transfervinduet lukker,« skrev klubbens ejere i en meddelelse.

Ifølge The Independents oplysninger var Barcelona forberedt på Liverpools afvisning. Klubben har derfor indledt processen mod et eventuelt kommende køb af Christian Eriksen.

Flere af Barcelonas trænere mener ifølge det britiske medie, at den danske midtbanespiller vil passe godt ind i klubbens spilsystem.

Det kan dog vise sig at blive svært for Barcelona at få vristet danskeren ud af hænderne på Tottenham-ledelsen. Barcelona er dog ifølge The Independent klar til at betale i omegnen af 100 millioner britiske pund for danskeren, hvilket svarer til 824 millioner kroner - det vil i så fald gøre Christian Eriksen til den dyreste dansker i historien, hvis nogle skulle være i tvivl om det. Pt. er det Pierre-Emile Højbjerg, der er den dyreste dansker med et prisskilt på 110 millioner, da han sidste år skiftede Bayern München ud med Southampton.

Christian Eriksen underskrev så sent som september en ny fireårig kontrakt med London-klubben.

The Independent skriver dog, at Tottenhams formand, Daniel Levy, ikke plejer at stille sig i vejen for et salg, hvis prisen er høj.

/ritzau/