Lilles Benoit Angbwa er rygtet til den russiske klub FC Rostov, men her ender han næppe efter trænerens racistiske joke.
Lilles Benoit Angbwa er rygtet til den russiske klub FC Rostov, men her ender han næppe efter trænerens racistiske joke. Foto: PHILIPPE HUGUEN

Det sker af og til, at en træner træder ved siden af med sine udtalelser og må sidde uden for med karantæne i kortere eller længere tid, men i Rusland har FC Rostov-træner Igor Gamula alligevel taget prisen for nogle af de mest radikale citater længe.

Den russiske klub er blevet rygtet interesseret i Lille-spilleren Benoit Angbwa fra Cameroon, og da cheftræneren blev stillet spørgsmål om det rygte, var svaret noget anderledes end forventet.

- Vi har nok mørkhudede spillere. Vi har allerede seks af den slags, sagde Gamula ifølge lokale medier.

Her stoppede galskaben ikke, for den 54-årige russiske træner fortsatte sin vej mod overskrifterne, da han tilføjede, at han da slet ikke kunne hente flere mørke spillere, fordi fem af hans russiske spillere lå syge med høj feber.

- Jeg frygter allerede, at det er ebola, sagde Gamula, inden han forsøgte at afværge forargelsen med kommentaren om, at "det var selvfølgelig en joke".

Igor Gamula rammer muligvis de vesteuropæiske medier for første gang i disse dage, men i Rusland er han kendt for sine mildest talt skæve udtalelser. Tidligere på måneden blev han frikendt for karantæne, efter han havde råbt af en journalist og kritiseret en dommer kraftigt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.