Lyt til artiklen

Det er åbenbart sværere end som så at holde Rusland helt ude af fodboldverdenen.

Det russiske landshold spillede lørdag en venskabskamp mod Kirgisistan, hvor det blev til en 2-1-sejr til russerne, der ellers er udstødt af både FIFA og UEFA.

Det faldefærdige stadion i Bishkek dannede lidt af en ramme om kampen, for de 23.000 sæder og projektørlyset er godt ramt af tidens tand.

Det var første gang siden angrebet på Ukraine i februar, at de forhenværende VM-værter fra 2018 indfandt sig på den internationale scene, og selvom resultatet mod nummer 95 på verdensranglisten var fint, så gik det hele ikke ligefrem som smurt.

Næste gang venter Bosnien i en testkamp, hvis alt går efter russernes plan.
Næste gang venter Bosnien i en testkamp, hvis alt går efter russernes plan. Foto: IGOR KOVALENKO
Vis mere

Tre mand fra den russiske delegation er ifølge det russiske nyhedsbureau Arena-Nezygar ikke vendt tilbage til landet, og det kalder det russiske fodboldmedie football24.ru for »en skandaløs situation«.

Årsagen til denne faneflugt er den delvise mobilisering i Rusland, hvor mænd bliver indkaldt til kamp mod ukrainerne.

Det har tidligere været fremme, at tre ansatte i forbundet modtog indkaldelse til hæren, men det vides ikke, om det er de samme, som er smuttet.

Russerne skulle have spillet mod Iran, inden iranerne skulle spille til VM, men det er blevet aflyst, så nu er eneste kalenderpunkt for Valerij Karpins tropper en venskabskamp mod Bosnien-Hercegovina.

Den kamp modtager dog stor kritik – læs mere her.