Roy Keane er stadig en lige så ilter person, som da han var fodboldspiller og gjorde livet surt for modstandere, dommere og nogle gange medspillerne.

Fredag var han i studiet hos Sky Sports som ekspert på kampen mellem Tottenham og hans tidligere klub Manchester United, og Keane var ildrød, da han skulle evaluere på Tottenhams mål i 1-1-opgøret. Se scoringen og fejlene fra Uniteds spillere øverst i artiklen.

Keane var så rasende, at han på direkte tv fortalte, at han ville have uddelt øretæver til både Harry Maguire og målmand David de Gea, hvis han stadig regerede i omklædningsrummet hos De Røde Djævle.

»Jeg er forbløffet over, at en landsholdsspiller som Maguire er så passiv, og jeg er dødtræt af den målmand. Jeg ville være kommet op at slås med dem i pausen. De ville på ingen måde kunne slippe af sted med det her. Jeg ville have slået ud efter den fyr (de Gea, red.). Er det virkelig standarden for en etableret landsholdsmålmand? Jeg har fået nok. Han er den mest overvurderede målmand, jeg har set i lang, lang tid,« sagde Roy Keane.

David de Gea og Harry Maguire så ikke gode ud ved Tottenhams mål.
David de Gea og Harry Maguire så ikke gode ud ved Tottenhams mål. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

Han var næsten ikke til at stoppe i kritikken af Maguire og de Gea.

»Jeg er helt paf. Maguire. De Gea. Jeg ville ikke engang lade dem komme ombord på bussen hjem efter kampen. De kunne få en taxa til Manchester. Det er etablerede landsholdsspillere, vi taler om,« lød det fra Roy Keane, som fortsatte sin kritik i fuldt flor.

»Jeg ved godt, at vi alle sammen sidder bagefter og analyserer kampen, men det kan man gøre, når man kommer hjem. Under kampen skal du bare gøre dit arbejde. Vi prøver at komme i top fire, ikke engang at vinde ligaen. Gud forbyde, at vi vandt trofæer!«

»Det er chokerende og pinligt. De Gea og Maguire burde skamme sig. At repræsentere Manchester United og lade folk gå forbi på den måde? Kom dog tæt på din modstander, bevæg fødderne,« rasede den tidligere United-anfører, der i studiet var akkompagnieret af en anden tidligere spiller i Manchester United i Patrice Evra.

Franskmanden syntes, at Roy Keane gik over stregen i vurderingen af David de Gea.

»Nej, jeg er ikke enig. Du er for hård ved ham,« sagde Evra, der i øvrigt tilbød Maguire og de Gea at køre med ham hjem fra London, hvis manager Ole Gunnar Solskjær ville lytte til Roy Keanes råd.

Så vidt kom det dog ikke for United, der med et sent mål fik reddet et point og lidt af æren.