Nikclas Bendtner er ikke kommet frem til mange chancer i Rosenborgs seneste kampe. Men det er der en god grund til, mener hans træner, Kåre Ingebrigtsen.

I et interview med den lokale Trondheim-avis, Adresseavisen (kræver login), siger Kåre Ingebrigtsen, at hvis Rosenborg skal have mere ud af Nicklas Bendtner, så handler det ikke om, at holdet skal bruge Nicklas Bentdner bedre - men at de skal bruge ham noget mere.

Rosenborgs forsvarende norske mestre led tirsdag sæsonens første nederlag, da Tromsø vandt 2-1 på Rosenborgs hjemmebane. Lerkendal. Nikclas Bendtner - som kom til klubben for tre måneder siden fra Nottingham Forest - øgede ikke sin sæsontotal på tre mål  og han gjorde i det hele taget ikke meget væsen af sig.

»Tromsø mandsopdækker vores centrale folk på midtbanen. Det skaber plads til andre spillere, og derfor skal vi i sådan en situation spille i de tomme rum. Gør vi det, så er Nicklas Bendtner fri. Hele tiden,« siger Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg-træneren mener altså, at Rosenborgs spillere greb situationen forkert an. Og det gjaldt også Nicklas Bendtner selv, der forblev blandt Tromsøs to midterforsvarere, selvom der havde været bedre plads imellem forsvaret og midtbanespillerne, der var travlt beskæftiget med at mandsopdække Rosenborgs centrale folk.

»Fodbold er en kompleks størrelse. Du har en modstander, som indretter sig på dig, og så må du prøve at løse det. Har man tålmodigheden, så finder man de tomme rum,« siger Kåre Ingebrigtsen.

På spørgsmålet, om Rosenborgs øvrige spillere forsømte at kigge efter Nicklas Bendtner, nikker Kåre Ingebrigtsen.

»Men Rosenborg har ikke haft sådan en type angriber siden Gøran Sørloth. Så det tager lidt tid,« svarer Rosenborg-træneren.

Gøran Sørloth var en centerforward, der bankede mål ind for Rosenborg fra 1985 til 1993.

Trods nederlaget til Tromsø fører Rosenborg årets Eliteserie efter ni runder. Odd ligger på andenpladsen - et point efter.