Der er langt mellem spillerne, som skifter mellem de to store Manchester-klubber. Og når det sker, så skaber det som regel store overskrifter. Derfor vækker det også opsigt, når en af Manchester Uniteds største stjerner gennem en årrække vælger at lade sin søn spille på det forkerte hold.

7-årige Kai Rooney har ofte været på banen i rødt og hvidt inden farmand Waynes optrædener på Old Trafford. Men nu er sønnen til den mangeårige engelske landsholdsspiller dukket op på Manchester Citys drengehold.

Ifølge Daily Mail er Wayne Rooney begyndt at stå på sidelinjen sammen med de andre forældre, når Manchester Citys små drenge træner.

Avisen forklarer dog, at Premier League-klubber ikke kan skrive kontrakter med under ni år gamle børn, og at det helt normatl, at de små talenter prøver at spille på forskellige akademier, inden de og deres forældre beslutter sig for at vælge et hold.

»De vil allesammen være 9er i den alder, men det handler bare om, at de skal have det sjovt med at spille fodbold i den alder. Man kigger ikke efter om de er en ny angriber eller midtbanespiller, men snarere om de kan spille, mens de kigger op? Kan de sparke med begge ben? Kan de aflevere? Lytte og lære? Vores folk er uddannet til at se, hvad de skal holde øje med, men det er alt for tidligt at sige, om der er en ny Rooney eller Gerrard på vej,« siger en ungdomstræner til den engelske avis.

Kai Rooney har tidligere været på banen som mascot sammen med sin både i Manchester United og for det engelske landshold.

Udover Kai har Wayne Rooney yderligere to sønner, Klay og Kit, på henholdsvis tre og knap et år.

Rooney er i øvrigt ikke for den første United-spiller, der sender sin søn på græs hos rivalerne. Både Robin van Persie, Darren Fletcher og Phil Neville har også sendt deres drenge over til City.

Der er i øvrigt en intens konkurrence mellem de to Manchester-klubber om de helt unge talenter. Tidligere var United førende, når det gjaldt talentarbejdet, som også førte til udviklingen af den berømte '92-årgang med Neville-brødrene, David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs og David May, men siden har City halet gevaldigt ind, så de ny regnes som den førende ungdomsklub i byen. United-direktør Ed Woodward har derfor beordret en større gennemgang af Uniteds ungdoms- og talentarbejde, og man har således hentet to af Citys anerkendte scouts, Dave Harrison og Lyndon Tomlinsen, der starter arbejdet på Uniteds Carrington-anlæg efter nytår.

 

 

 

Andre læser også