Anders Lindegaard om United-stjerner som Dimitar Berbatov, Paul Scholes og Wayne Rooney og livet i en af verdens største klubber

Dimitar Berbatov, Paul Scholes og Wayne Rooney. Internationale stjernenavne med adskillige store titler på cvet og millioner af fans verden over.

Men for den nye »knægt« på Manchester Uniteds træningsanlæg er danske Anders Lindegaard ikke faldet på halen i ren benovelse over sine berømte holdkammerater.

- De er jo helt almindelige mennesker. Der bliver snakket om de samme ting, joket om de samme ting som i omklædningsrummet i Aalesund. Der er ingen forskel, det er de samme mekanismer, der fungerer i Manchester Uniteds omklædningsrum som i Norge. Paul Scholes og Wayne Rooney er jo helt normale mennesker, siger Anders Lindegaard.

- De spiller bare fodbold for et bedre hold.

Tørt og kontant og typisk for fynboen som ikke er til at ryste.

Efter skiftet i december fra Tippeliga-klubben Aalesund til den engelske storklub er det gået stærkt for den danske landsholdsmålmand.

- Jeg fik hurtigt overstået alt det praktiske og fik en hverdag på plads. Så nu kan jeg bare koncentrere mig om at spille fodbold, siger Anders Lindegaard.

- Det er gået stærkt. Selvom jeg snart kun har været der i to måneder, så har jeg allerede forbedret mig markant som fodboldspiller. Jeg tænker hurtigere fodbold og reagerer hurtigere på banen, siger han.

Det er resultatet af en træningshverdag med landsholdsspillere fra nogle af de største nationer.

- Det som der foregår til træning i Manchester United er vildt. Det er topprofessionelt og gennemorganiseret ned til mindste detalje. Og med de spillere som man træner med, så bliver man bare naturligt en bedre fodboldspiller. En spiller som Wayne Rooney er jo outstanding i alt, hvad han foretager sig. Bevægelse, blik for spillet og en stærk fysik.

Det ligner fast spilletid i FA Cupen til Anders Lindegaard. Her fik han sin debut mod Southampton i Manchester Uniteds 2-1 sejr.

- Det var selvfølgelig ikke på Old Trafford, som er den rigtige debut, men der var godt gang i den. Southamptons tilskuere på St. Marys lagde et godt tryk på os, og det var fedt at opleve. Det er en oplevelse, jeg vil huske.

I løbet af efteråret blev Anders Lindegaard ikke bare det store samtaleemne i dansk og norsk presse.

Så snart han blev kædet sammen med Manchester United flød rygtestrømmen hurtigere og hurtigere.

- I starten tænker man over, hvor meget der er i det. Det var jo et stort klubnavn, verdens største klub, siger han.

- Men på et eller andet tidspunkt må man sige fra og holde op med at forholde sig til det. Ellers kunne man tale med journalister fra hele verden hele dagen. En ny dag, gav nye rygter. Jeg havde jo Aalesund at tænke på, så jeg var nødt til at holde op med at tænke på og koncentrere mig om, at være målmand og ikke ham, som måske skulle til Manchester United, forklarer han.

- Rygter er jo sådan en underlig uhåndgribelig størrelse, som kommer og går. Så det var bedst ikke at bruge tid på det.

Nu gælder det Manchester United. Og nye rygter. Det engelske tophold sættes konstant i forbindelse med store målmændsprofiler fra hele Europa som afløser for Edwin van der Saar, der stopper karrieren til sommer.

Engelsk presse forventer et stjernenavn indkøbt til posten med Anders Lindegaard som backup.

- Så stor en klub som Manchester United, skal have to klassespillere til hver plads. Så det er ikke usandsynligt, de køber en målmand mere. Men det tænker jeg ikke så meget over. Jeg har et halvt år frem til sommer til at vise mine kvaliteter, og at jeg er værd at satse på. Så er det op til mig at gribe chancen.