Efter at have været igennem et helvede som følge af en lettere uheldig Cristiano Ronaldo-buste har den ukendte, portugisiske skulptør Emanuel Santos nu fået chancen for at 'gøre det godt igen'.

Det er præcis et år siden, at Emanuel Santos til sin egen og sin families store begejstring kunne offentliggøre sin første buste nogensinde. Og det var ikke en hvilken som helst buste. Den forestillede Cristiano Ronaldos hoved og skulle pryde lufthavnen på den portugisiske ø Madeira, hvor Real Madrid-superstjernen kommer fra.

Der gik ikke længe, før busten begyndte at få enormt meget opmærksomhed på internettet og sågar også i diverse tv-programmer. Men desværre for Emanuel Santos kom opmærksomheden af, at folk synes, den var grim, kikset og hysterisk morsom. Herunder er et par af de tusindvis af eksempler, man blandt andet kan finde på Twitter.

Som man kan se ovenfor, var sportsmediet Bleacher Report nogen af dem, der var ude med riven, men nu har mediet givet Emanuel Santos muligheden for at lave en ny buste og lukke munden på de mange spasmagere. Herunder kan du se Bleacher Reports mini-dokumentar, og her kan du læse mere om besøget hos den hårdt medtagede skulptør.

I slutningen af videoen (9:37) kan du se Emanuel Santos' nye bud på Ronaldo-busten og vudere, om du synes, han har gjort det bedre denne gang.

I forbindelse med ceremonien den 29. marts 2017, hvor den oprindelige buste blev offentliggjort, og hvor lufthavnen blev omdøbt og opkaldt efter Cristiano Ronaldo, var Real Madrid-spilleren selv til stede. Det samme var Emanuel Santos' kone, Armanda Gouveia, og søn, Tiago.

»Forbløffet og super stolt sagde Tiago: 'Min far er skulptør! Jeg er så stolt af min far!',« siger Armanda Gouveia til Bleacher Report.

Sønnen fik lov hurtigt at møde den store stjerne og tilmed få en bold med dertilhørende autograf.

»Hver gang nogen kom forbi, hentede han fodbolden og sagde: 'Jeg har Cristiano Ronaldos bold!' Det var en fantastisk dag.«

Men der gik ikke længe, før det begyndte at ramle for familien.

»Jeg kan huske, hvor hårde de dage var på det tidspunkt. Det startede omkring klokken tre om eftermiddag. Min søster ringede for at sige: 'Hey, har du set, hvad der sker på internettet?' Der er så mange, der siger dårlige ting om den (skulpturen, red.). Folk skriver ting som: 'Du burde slå dig selv ihjel.''«

Tiden efter var meget hård for 41-årige Emanuel Santos, der i øvrigt selv kommer fra Madeira.

»Midt om natten fløj det hele bare gennem hovedet på mig, og det var meget svært at håndtere det. Jeg isolerede mig selv. Jeg havde ikke lyst til at tale med nogen,« siger han.

Da Bleacher Report i sidste måned kontaktede ham og spurgte, om han ville give det et forsøg mere, besluttede han, at han ville vise, hvad han kan.

»Jeg laver busten igen for at vise folk, at jeg ikke er, hvad medierne har fået mig til at se ud som. Men selvfølgelig frygter jeg lidt folks reaktion, når de se den nye udgave,« siger Emanuel Santos.

Den nye buste er i øjeblikket udstillet hos Bleacher Report i London.