Cristiano Ronaldo fik uventet besøg fra de spanske myndigheder på sin yacht midt under en luksusferie i Spanien.

Hvis Real Madrid-stjernen havde håbet at kunne være i fred under sin daseferie ved De Baleariske Øer, fik han en slem skuffelse forleden ud for kysten på Formentera.

Da den 32-årige angriber vendte tilbage til charterbåden efter et måltid på øen sammen med sin familie, blev angiveligt båden invaderet af tre bevæbnede officerer fra det spanske toldvæsen. Det skriver det spanske kendis-magasin Hola!. Cristiano Ronaldo er i øjeblikket i myndighedens søgelys, fordi han skal have begået skattesvindel i millionklassen.

Den 31. juli har den portugisiske stjerne et retsmøde i sagen, hvor han står anklaget for fire tilfælde af skattesvindel.

Folkene fra det spanske toldvæsen udførte ifølge Hola! en inspektion af luksusyachten i omkring halvanden time, hvor de blandt andet kontrollerede forskellige papirer.

Cristiano Ronaldo er på ferie med nogle venner og familie, ligesom han har selskab af kæresten Georgina Rodriguez.

Ifølge Hola! ville toldagenterne ikke fortælle om hensigten med besøget på båden. Det spanske medie El Confidental skriver imidlertid, at det – ifølge kilder fra toldvæsenet - var en rutineinspektion fra en af toldpatruljerne, der sejler rundt om De Baleariske Øer.

Øerne er et yndet opholdssted for luksusbåde om sommeren, og patruljerne er på vagt for at holde øje med, om der er betalt korrekte skatter for de enorme charterbåde.

Det spanske skatteagentur har anklaget Cristiano Ronaldo for at have bedraget for op mod 14,8 millioner euro – svarende til cirka 110 millioner kroner. Penge, han efter anklagen skal have dirigeret til Jomfruøerne.

Real Madrid har i en udtalelse tidligere sagt følgende:

»Real Madrid har fuld tillid til Cristiano Ronaldo, som, vi forstår, har handlet i overensstemmelse med lovligheden vedrørende opfyldelsen af hans skatteforpligtelser.«

Cristiano Ronaldo kan risikere op til 15 måneders fængsel, selv om førstegangsforbrydere i sådanne tilfælde normalt slipper for en fængselsstraf.