Ronaldo afslører sine 15 bedste træningstip, så nu kan du også gøre dig håb om at lave en Ronaldo-fejring næste gang du scorer.

Vi husker vel alle det øjeblik, da Cristiano Ronaldo scorede i den forlængede spilletid i sidste års Champions League-finale mod Atletico Madrid - ikke så meget for hans præcise udplacering af Thibaut Courtois, men for sin fejring af målet. Trøjen røg af og Ronaldo fremviste en imponerende overkrop der fik de fleste både mandlige og kvindelige seere til at kigge en ekstra gang.

splity

Nu afslører verdens bedste fodsboldspiller hemmeligheden bag hans krop. Ved et pressemøde i forbindelse med lanceringen af hans forår/sommer-undertøjskollektion løftede Ronaldo nemlig sløret for 15 af hans vigtigste træningstip.

1. Træn dit sind og din krop. Mental styrke er lige så vigtigt som fysisk styrke og hjælper dig med at nå dine mål.

2. Vær disciplineret. At holde sig motiveret og holde fast i i rutinen er essentielt. Der er ikke plads til at slappe af, så hold fast!

3. Sæt dig mål. Det hjælper med at holde dig fokuseret.

4. Træn med en træningspartner. Det er en god måde at tilføje en smule konkurrence og hjælper med at presse dig selv. Specielt hvis du træner med en der er på niveau med dig, vil I presse hinanden til at yde mere.

5. Ordentlig søvn er noget af det vigtigste for at få mest muligt ud af træningen. Jeg går tidligt i seng og står tidligt op, især før kampe. Søvn hjælper musklerne med at restituere, hvilket er meget vigtigt.

6. Korrekt opvarming forhindrer skader. Til træning løber vi atid et par omgange rundt om banen efterfulgt af udstrækning og cardio-øvelser, så vi bliver varme. Sørg for at du gør noget lignende i din træning, selvom det er jogging til træning eller en tur på løbebåndet eller på cyklen, er det vigtigt at være varm før du træner.

7. Træn forskelligt. Jeg anbefaler en kombination af cardio (løb og roning) og vægt-træning for at sikre, at jeg træner alle områder af kroppen og samtidigt øger både styrke og udholdenhed. Det er også med til at holde træningen interessant.

8. Høj intensitet til træning er vigtigt at få dit blod til at pumpe hurtigt og samtidigt øge din udholdenhed. Vi laver altid en masse sprintøvelser til træning, og de kan også let indarbejdes i din træning, uanset om du er i træningscenter eller udendørs. Prøv at tilføje det, hver gang du træner.

9. Cardio-træning er også nøglen til at opbygge udholdenhed og styrke og er samtidigt med til at holde dig "trimmet". Prøv at træne cardio i perioder på omkring 30 minutter, øg dernæst langsomt antallet af træninger jo stærkere og mere udeholdende du bliver.

10. Motioner hvor du kan. Du kan for eksempel let træne mavemusker i soveværelset, når du vågner op om morgenen, eller før du går i seng. Hvis du kommer ind i en rutine, så går det lettere, og hurtigt bliver det en vane.

11. En god træning skal kombineres med en god kost. Jeg spiser en meget proteinholdig kost med masser af fuldkorn, kulhydrater, frugt og grøntsager og undgår sukkerholdige fødevarer. Jeg elsker fisk, især den portugisiske Bacalhau à Braz, og er jeg på restaurant, vil jeg bestille en bøf med salat.

12. Sørg for at have en ordentlig væskebalance. At drikke vand er vigtigt, og så undgår jeg altid alkohol.

13. Spis regelmæssigt. Hvis du træner regelmæssigt, er det vigtigt at holde energiniveauet højt og sørge for, at der er brændstof til din krop. Jeg spiser op til seks mindre måltider om dagen for at sørge for, jeg har nok energi til at udføre alle mine træninger på topniveau.

14. Jeg sørger altid for, jeg har god musik at lytte til. Det hjælper med at slappe af i hovedet og samtidigt holde mig motiveret. Jeg kan bedst lide at lytte til hip hop og reggaeton.

15. Slap af. Træning er vigtigst, men at leve en afslappet livsstil hjælper dig samtidigt til at være den bedste du kan være, både fysisk og mentalt. Jeg bruger min fritid sammen med familie og venner, det hjælper mig til at holde mig afslappet og bevare en positiv tankegang.