Dennis Rommedahl er en spiller, der har været genstand for både glæde og forargelse på det danske landshold gennem sin karriere. Nu takker den hurtigtløbende kantspiller af for landsholdet.

Med en alder på 36 år og en skade, der har holdt ham væk fra fodbolden i 15 måneder, var det næppe mange, der stadig så ham som en mulighed på landsholdet. Men den mulighed er nu endegyldigt væk, hvilket betyder, at Rommedahls sidste landskamp blev 0-4-nederlaget mod Armenien 11. juni 2013.

- Man vil jo altid helst selv vælge sit stop – og jeg ville bestemt gerne have valgt en anden sidste landskamp end måske en af de største skuffelser, jeg har haft med landsholdet. 4-0-nederlaget til Armenien i Parken var virkelig en ydmygelse! Men skader har desværre betydet, at det ikke længere er realistisk at være en del af landsholdet, som jeg af samme årsag heller ikke har tænkt på i over 15 måneder. Og derfor vælger jeg nu at stoppe også officielt, skriver Dennis Rommedahl i en pressemeddelelse fra DBU.

Rommedahl fik sin debut for det danske landsholds som 22-årig, mens han spillede i hollandske PSV Eindhoven. Et øjeblik, der står tilbage som et stort minde for den nuværende RKC Waalwijk-spiller.

- Jeg husker selvfølgelig den kæmpe stolthed, det var at få debut i startopstillingen. En kæmpe drøm, der gik i opfyldelse – tænk, at få lov til at repræsentere dit land med noget, du elsker. Det er sgu stort!

126 kampe nåede Rommedahl i alt for det danske landshold. Det er blot tre færre end Peter Schmeichel, der er den spiller, der har fået flest kampe i nationaldragten.

- Jeg har egentlig ikke tænkt ret meget over tallet, det er vist mere folk omkring mig. Jeg synes faktisk, at hver eneste landskamp har betydet mere end rekord – MEEEEN det ville da selvfølgelig have været stort at kunne have slået Schmeichel, siger Dennis Rommedahl

Det er en skadet akillessene, der har plaget kantspilleren de seneste 15 måneder. Skaden er ligeledes årsagen til, at han endnu ikke har fået sin første kamp for RKC Waalwijk. På landsholdet nåede han at score 21 mål, mens har blev kåret som Årets Spiller i 2007 og 2010.