Lyt til artiklen

Den russiske oligark og Chelsea-ejer, Roman Abramovich, har fået indefrosset 48 milliarder kroner af sine aktiver.

Det er svarende til godt halvdelen af den russiske rigmands estimerede formue, skriver Bloomberg.

En domstol ved kanaløen Jersey, der ligger mellem England og Frankrig, står bag afgørelsen. Politiet har på øen ransaget lokaler, som 'politiet har mistanke om har forbindelse' med Roman Abramovich.

Øen Jersey er selvstyrende, men er under britisk kronbesiddelse. Det betyder, at Storbritannien har ansvaret for øens beskyttelse, men Jersey er ikke en del af kongeriget. Samtidig er Jersey ikke medlem af EU, og øen har derfor været en magnet for rigmænd i en lang periode.

Foto: JUSTIN TALLIS
Vis mere

Repræsentanter for Roman Abramovich har ikke kommenteret på afgørelsen, og advokatkontoret i Jersey vil ikke kommentere på sagen, ud over offentliggørelsen af, at Roman Abramovichs mange aktiver er blevet indefrosset.

De sanktioner, som den russiske rigmand allerede var omfattet af, er, at Abramovich ikke kan rejse ind eller gennemføre handler i Storbritannien, og dermed satte det en midlertidig stopper for russerens potentielle salg af Chelsea.

I begrundelsen til sanktionerne mod Roman Abramovich skrev den britiske regering, at »den fremtrædende russiske forretningsmand er pro-Kreml-oligark og forbundet med en person, der er eller har været involveret i at destabilisere Ukraine og underminere og true Ukraines territoriale integritet, suverænitet og uafhængighed og som Abramovich har haft tæt på forhold i årtier –  nemlig Vladimir Putin«.

Regeringen meldte videre, at Roman Abramovich har draget økonomisk fordel eller anden væsentlig fordel fra Putin og af Ruslands regering.

Ingen penge fra et eventuelt Chelsea-salg ville kunne gå til Abramovich eller hans selskaber.