Nej, det var ikke Michael Laudrup, som skabte Danmarks smukke VM-kvalificerende scoring mod Østrig.

Men løbet, driblingerne og overblikket fra midtbanekrigeren Thomas Delaney, som sluttede med at tjatte bolden til Joakim Mæhle, som scorede, var en mesterkreatør som Hr. Laudrup værdigt.

»Det var min bedste assist! Jeg har lavet nogle gode mål ned i den ende af Parken. Blandt andet et langskud mod Brugge i Champions League og et chip mod Brøndby.«

Sådan siger Delaney om sin magiske stund, hvor han driblede væk fra tre-fire østrigere, inden han afleverede til målscorer Mæhle.

Joakim Mæhle og Thomas Delaney efter VM-kvalifikationskampen mellem Danmark-Østrig i Parken, tirsdag den 12. oktober 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Joakim Mæhle og Thomas Delaney efter VM-kvalifikationskampen mellem Danmark-Østrig i Parken, tirsdag den 12. oktober 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er sjældent, jeg kommer i sådan en situation, hvor jeg får udført det så godt. Så var det bare om at lægge bolden til side til vores farligste mand, og så var der kasse!« griner den rutinerede midtbanespiller, som også har overskud til at vise en mere følsom og reflekterende side oven på Danmarks kvalificering til VM i Qatar til næste år.

»Hold kæft en rejse, vi har været på. Jeg er stolt af at komme i Parken og se et fyldt stadion og stå og synge igennem. Med alt det, vi har været igennem, med sygdom og uheld på og omkring landsholdet, var det en helt vanvittig følelse i dag,« siger Thomas Delaney.

Med uheld og sygdom henviser han til Christian Eriksens kollaps med hjertestop under EM samt landsholdsmålmandstræner Lars Høghs kamp mod kræft.

De oplevelser tager landsholdet med ind på banen, hvor holdet er vokset gennem den suveræne kvalifikation med otte sejre i otte kampe med EM-semifinale-oplevelsen midt i det hele i sommer.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi spiller hver kamp for at vinde, vi tager til slutrunden for at vinde. Det er lidt udansk at sige. Men der er en vanvittig tro på tingene på det her landshold. Vi har vanvittigt dygtige spillere. Bredden er utrolig, når vi skifter folk ind. Halvldelen af gangene gør de det bedre, end ham der er pillet ud. Det er gået op i en højere enhed i det sidste års tid,« siger Delaney, inden han drøner afsted ned til sine VM-festende holdkammerater i Parken.

»Jeg ved ikke, hvordan vi skal fejre det, men lige nu er der højt humør nede i omklædningsrummet.«