Det har været hårdt gennem de seneste mange måneder for en af dansk kvindefodbolds største stjerner, Nadia Nadim.

Landsholdsspillerens EM-optakt blev spoleret af en knæskade, og selv om hun ikke selv er utilfreds med sine første tre kampe ved slutrunden, har hun måttet kæmpe for at finde formen.

Da hun stod som målscorer efter kampen mod Tyskland, og Danmark stod som semifinalister, var forløsningen for stor for Nadim. Tårerne kunne ikke holdes tilbage, og hun gik kortvarigt et par meter væk fra mikrofonen, inden hun vendte tilbage til sit interview hos DR.

Nadia Nadims glimrende hovedstødsmål til 1-1 var hendes første ved slutrunden, og det kom efter tre kampe, hvor det ikke har fungeret optimalt for hende.

Samtidig har de seneste mange måneder med forskellige skader sat sit præg på optakten for den 29-årige angriber.

»Det betød rigtig meget for mig. Jeg ville faktisk ikke græde og prøvede virkelig at beherske mig og holde tårerne tilbage. Men jeg synes, det var en vild følelse. De sidste mange måneder har ikke været nemme for mig. Sidste efterår får jeg min skade i knæet, og siden da har det været lidt op ad bakke. Lægerne sagde, jeg var ude i otte uger, men det tog bare tre måneder,« fortæller Nadia Nadim dagen derpå.

Foto: Jerry Lampen
Vis mere

Efter sin knæskade fulgte en række småskader og skavanker, der gjorde, at hun ikke havde trænet med i ugerne op til, at landsholdet samledes før slutrunden.

Derfor var det også en ekstra glæde for hende, da hun og landsholdet leverede et ganske enkelt forrygende og overraskende resultat mod de seksdobbelte europamestre.

»Det er ikke nemt at være mig i den situation, når jeg er vant til at være mig selv, og når jeg ved, hvad jeg kan. Der synes jeg faktisk, at det var fedt for mig selv at sige: ’Ved du hvad? Fuck alle haters’. Nu er jeg her. Det passede sammen mod Tyskland. Også at vi som hold slår Tyskland ud,« siger Nadia Nadim, inden hun vender tilbage til de der tårer foran hundredetusindvis af tv-seere hjemme i Danmark.

»Der synes jeg også, at det er okay at have følelser. Jeg ville selvfølgelig ikke græde på tv, men nogle gange kan man ikke styre følelserne. Og jeg er nogle gange følsom,« siger hun.

Foto: Jerry Lampen
Vis mere

Der er noget ved sportsstjerner, der græder, som kan få befolkningen til at samle sig og hylde dem. Viktor Axelsen og Pernille Blume har alle vundet danskernes hjerter, ligesom en ung Pierre-Emile Højbjerg gjorde det efter en EM-kvalifikationskamp mod Serbien i 2015.

En udmattet 19-årig mand havde givet alt for sit land. Sådan var det også tilfældet søndag for en 29-årig kvinde, da hun fik mikrofonen hen til sig.

»Jeg kan godt huske det. Og jeg synes, det var super fedt, at han gjorde det. Jeg havde det faktisk på samme måde. Jeg var så udmattet og havde virkelig ikke meget at give af lige i det øjeblik,« lyder det fra Nadim.

De to kampe kan også godt sammenlignes et stykke hen ad vejen. Herrerne forsvarede en 2-0-sejr hjem efter pres fra serberne, mens kvinderne søndag måtte modstå tyskernes pres langt nede på egen banehalvdel.

Foto: Jerry Lampen
Vis mere

Så blev det også til dansk sejr i begge kampe. Men alligevel overraskede det Nadia Nadim, at hun skulle blive emotionel efter en sejr.

»Det er ikke sket så ofte, at jeg har grædt efter en kamp, når vi har vundet. Jeg har grædt mange gange, når vi har tabt. Jeg tror kun, det er anden gang i mit liv, at jeg husker, at det var så fedt, og man havde gjort alt, hvad man kunne,« siger Nadim.

Når den 29-årige Portland-spiller summer sin søndag op, er det også kulminationen på en dårlig optakt, kombineret med et af kvindelandsholdets største resultater nogensinde. Også selvom hun er Nadia Nadim – den seje type, der spillede fodbold med drengene og altid har en kæk bemærkning klar.

»For mig var det ikke kun én kamp – det var syv-otte måneders hårdt arbejde. Jeg har hele tiden skullet kæmpe med mig selv mentalt og har ikke kunnet træne og sådan. I sidste ende er jeg også bare et menneske. Jeg har også følelser,« fortæller Nadia Nadim.