Der blev løftet en del øjenbryn, da Premier League-oprykkeren Wolverhampton fredag præsenterede spillertruppens trøjenumre for den kommende sæson.

Og hvorfor så det? Jo, sagen er simpel. Som oftest spiller en førstemålmand i trøje nummer 1 - men storspenderende Wolverhamptons nye førstekeeper, den portugisiske landsholdsmålmand Rui Patricio, får et lidt anderledes nummer i den Premier League-sæson, der sparkes igang i denne weekend.

Patricio, der er kommet til Wolverhamton fra Sporting i hjemlandet, trækker således trøjen med nummer 11 over hovedet i denne sæson. Et nummer, der normalt tilhører offensivspillere, som er i stand til at tage mere end to på foden og mestrer flere driblinger end husmandsfinten ...

Der er imidlertid en sympatisk årsag til det lidt aparte valg af trøjenummer. Indtil i sommer har trøjen med nummer 1 på ryggen tilhørt Carl Ikeme, der nu har stoppet karrieren. Men det har den trofaste klubmand, der nåede at optråde 207 gange for nyoprykkerne, ikke gjort på grund af hverken alder eller skader.

Carl Ikeme er i dag cancerfri, men efterveerne fra kemoterapi har gjort, at målmanden måtte stoppe sin aktive karriere.
Carl Ikeme er i dag cancerfri, men efterveerne fra kemoterapi har gjort, at målmanden måtte stoppe sin aktive karriere. Foto: AI Project
Vis mere

For 13 måneder siden blev målmanden diagnosticeret med leukæmi. Efter et hårdt forløb med kemoterapi er den 32-årige keeper nu cancerfri, men kemoen har trukket så store fysiske veksler på Ikemes krop, at han denne sommer blev tvunget til at lægge handskerne og trøjen med nummer 1 på hylden.

Også Wolverhamptons fans har hyldet Carl Ikeme, der det seneste års tid har kæmpet med leukæmi.
Også Wolverhamptons fans har hyldet Carl Ikeme, der det seneste års tid har kæmpet med leukæmi. Foto: CRAIG BROUGH
Vis mere

Og her bliver den i den kommende sæson af respekt for Ikeme. Ingen Wolverhamton-spiller får det nummer, Ikeme har optrådt i indtil nu. Rui Patricio har derfor valgt trøje nummer 11, mens klubbens reservemålmænd står i nummer 21 og 31.

På de sociale medier medfører beslutningen både ros og ris. Rui Patricio hyldes for at ære Carl Ikeme, men samtidig falder det langt fra i alles smag, at en målmand nu skal stå i trøje nummer 11.

Carl Ikeme var tilknyttet Wolverhamton i 18 år, indtil han denne sommer blev tvunget til at stoppe.