Får United igen noget at juble over søndag eftermiddag?
Får United igen noget at juble over søndag eftermiddag? Foto: Carl Recine

Et af fodboldens allerstørste slag skal slås i eftermiddag, når Liverpool hjemme på Anfield Road tager mod Manchester United. Men hvad står der egentlig på spil?

Det er to store hold, to store trænere, to fanatiske fangrupperinger, to globale brands, der støder sammen. Ja, Liverpool og Manchester United kan på mange måder måle sig med hinanden, og i dag skal de så igen-igen prøve kræfter på banen.

Liverpool er ved at forny sig under den nye træner, Jürgen Klopp, der er ved at bygge en ny fodboldkultur op i i traditionsklubben. United derimod er stadig - efter to et halvt år - ved at finde sig selv efter legendariske Sir Alex Fergusons afsked.

SOCCER-ENGLAND-LIV-ARS/

Ambitionerne er stadig tårnhøje i de to klubber, men kan de leve op til dem? BT har kastet et blik på de største emner i kampen.

Jürgen Klopp skal bane vejen for Liverpools comeback til Champions League.

Klopp som nøglen til Champions League-billet

Liverpool har satset stort ved at hente Jürgen Klopp til klubben. Et trænernavn, der kan trække stjerner til klubben. Men taber Liverpool til United er de otte point efter Tottenham på fjerdepladsen, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen. Og vil Liverpool lokke de allerstørste stjerner til sommer, skal klubben have sikret sig adgang til det fineste europæiske selskab. Slår de United, vil Liverpool derimod komme op på siden af dem og dermed står bedre til at indhente holdene i top-fire.

Marouane Fellaini er en af spillerne, der er på vippen efter en skidt sæson.

De er på vippen

Spillere som Marouane Fellaini og Daley Blind fra Manchester United samt Liverpools belgiske fyrtårn Christian Benteke har ikke haft en god sæson og skal til at bevise sig, hvis ikke deres respektive klubber skal begynde at overveje at bringe erstatninger ind. Fellaini og Blind har trods slapt spil fået en del spilletid under Louis Van Gaal, mens Christian Benteke i Liverpool tilsyneladende ikke falder i Jürgen Klopps smag. Belgieren starter formentlig på bænken, så han skal være klar til at gribe chancen, hvis han kommer ind.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-ARSENAL

Liverpool bedst mod tophold

Siden den excentriske tysker Jürgen Klopp i oktober tog over í Liverpool, har holdet fra Beatles-byen været flyvende, når de har mødt topholdene. Både Chelsea og Manchester City er på eget græs blevet slået, mens Arsenal i midtugen fik uafgjort 3-3, da de besøgte Anfield Road. Det er derfor op til Jürgen Klopp at bevise, at han igen kan sætte sit hold op til et godt resultat mod United, der på trods af deres slunkne form stadig må regnes som storhold.

FBL-GER-BUNDESLIGA-BAYERN MUNICH-DORTMUND

Liverpool er bookmakernes favorit

Manchester United har vundet de seneste tre opgør mod Liverpool med en samlet på 8-2, og Liverpools seneste sejr over rivalerne skal findes for næsten to år siden. Jürgen Klopps tropper står altså historisk set over for en særdeles stor opgave. Bookmakerne tror dog Liverpool, der gives godt 40 procents chance for at tage sejren. Manchester United har ikke vundet i deres seneste fire udebanekampe i Premier League, og bookmakerne giver dermed kun knap 30 procents chance for, at de ’Røde Djævle’ snupper alle tre point.

Kan Louis Van Gaal tåle et nyt nederlag? Eller har United-ledelsen besluttet sig for, at hollænderen under alle omstændigheder sidder i sædet sæsonen ud?

Betyder nederlag »Farvel, Van Gaal«?

Louis Van Gaal sidder på et af Premier Leagues varmeste sæder, og et skuffende resultat mod Liverpool kan være det, der gør det rødglødende og sender den hollandske træner på porten. Allerede i juledagene valgte bettingfirmaet Paddy Power - kendt fra Nicklas Bendtners underbukser - at udbetale gevinst til alle de, der havde satset på, at Van Gaal vil blive næste trænerfyring. Tre uger senere er han der stadig, men spørgsmålet lige nu er, om han holder transfervinduet ud.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.