Det er efterhånden ikke meget Louis van Gaal kan knytte sit håb om overlevelse i Manchester United til.

Mesterskabet er forlængst forsvundet, kvalifikationen til de europæiske turneringer er alvorligt ved at smuldre, avancement i pokalen er afhængigt af en omkamp, og til aften røg så chancen for at vinde det Europa League-trofæ, der måske kunne sikre ham endnu en sæson som manager i Englands mest vindende klub.

Livlinen blev klippet af rivalerne fra Liverpool, der i den historiske, første europæiske duel mellem de to klubber modstod Manchester Uniteds overfaldsfodbold og med slutresultatet 1-1 fik forsvaret sit 2-0-forspring fra den første kamp i 1/8-finalen.

Uniteds mislykkede jagt på miraklet fik ellers en lovende start, da den dyrtindkøbte franske vidunderknægt, Anthony Martial, drev gæk med Liverpool-forsvaret og efter en halv time blev belønnet med et straffespark, som han selv sikkert satte i kassen.

Målet gav håb på Old Trafford, og da Marcos Rojo bare ti minutter senere var milimeter fra at øge til 2-0 lignede United-spillerne rent faktisk en flok, der troede på den samlede sejr. Inden da havde Liverpool imidlertid både ramt overlæggeren og brændt en fri chance.

Derfor kom det ikke fuldstændig ud af det blå, da brasilianske Coutinho i 1. halvlegs sidste minut først satte sin direkte oppasser af og siden elegant chippede bolden i nettet og dermed dræbte enhver spænding. Med det samlede nederlag misser Manchester United den smutvej til næste års Champions League, som en sejr i Europa League giver. For Liverpool lever drømmen derimod fortsat.

Det samme gør den Michael Krohn-Dehli, der var med fra start, da hans klub, Sevilla, spillede sig videre mod Basel. Michael Krohn-Dehli stod over for sin landsmanden Daniel Høgh, men det havde ingen formildende effekt på den lille troldmand.

Med et elegant oplæg til Sevillas tredje mål var han med til at cementere spaniernes 3-0-sejr. Indsatsen kostede imidlertid et ømt knæ, som betød, at han bare fem minutter inde i 2. halvleg måtte lade sig udskifte, tape op og køle ned. Værre gik det for Simon Kjær, der sammen med Fenerbahce tabte hele 4-1 mod Braga og fik tre holdkammerater smidt ud. Hos Tottenham blev Christian Eriksen sparet og var derfor end ikke en del af truppen, da englænderne som ventet blev sendt ud af Borussia Dortmund med et 2-1 nederlag på hjemmebane.

Der bliver trukket lod til kvartfinalerne fredag klokken 13.