Investorer er parate med den store pengepung til et nyt stadion i Aarhus.

Salling Fondene og rigmand Henrik Lind er villige til at investere en halv milliard kroner i et nyt stadionprojekt i Aarhus, hvis en række betingelser opfyldes.

Henrik Lind fra Lind Invest og Salling Fondene lover at skyde 500 millioner kroner i projektet, hvis der leves op til en række kriterier, som tager højde for driften fremadrettet.

»Vi synes, at tiden er kommet til at sikre et smukt og banebrydende stadion i absolut verdensklasse,« siger Jens Bjerg Sørensen fra Herman Sallings Fond ifølge Ritzau.

Hovedpersonerne på mandagens pressemøde (fra venstre mod højre): Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), Henrik Lind fra Lind Invest og Jens Bjerg Sørensen fra Salling Fondene.
Hovedpersonerne på mandagens pressemøde (fra venstre mod højre): Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), Henrik Lind fra Lind Invest og Jens Bjerg Sørensen fra Salling Fondene. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Planerne er blevet præsenteret på et pressemøde mandag formiddag, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) er nu positiv i forhold til at få lavet en stor sammenhængende plan for det store område, der ikke kun omfatter fodbold- og atletikstadionet Ceres Park.

Det gælder også væddeløbsbanen og Mindeparken.

»Med de private parter om bord har vi fået mulighed for at gøre det helt rigtige,« siger Jacob Bundsgaard ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge Ritzau erkender borgmesteren også, at det er et langstrakt projekt.

»Vi kommer ikke helt til at bruge et kvart århundrede, som de gjorde i starten af sidste århundrede, men det kommer til at tage noget tid,« siger Jacob Bundsgaard.

Han henviser til, at der tidligere er talt meget om et nyt stadion i Aarhus, men det er endnu ikke blevet til noget.

Denne gang håber politikerne på, at det bliver til noget. Processen er skudt i gang med en donation på fem millioner kroner fra investorerne.

De penge skal i starten af næste år bruges på at etablere en projektorganisation, og i løbet af samme år starter en proces med at inddrage borgerne i området. Betingelserne fra investorerne er ikke super-konkrete, men drejer sig om kommunens involvering i projektet og driften af et nyt stadion.

Der var mange tilhørere ved mandagens pressemøde.
Der var mange tilhørere ved mandagens pressemøde. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Hvis alt går efter planen, vil arbejdet gå i gang mellem 2021 og 2023 med den overordnede udviklingsplan, planlægning og de første anlægsarbejder, forklarer borgmesteren.

Det nuværende stadion i Aarhus har længe været under kritik især i fodboldmiljøet, fordi det med sine løbebaner ikke er et 'rigtigt' fodboldstadion. Det går ud over stemning og lignende, har kritikken lydt.

Med et nyt stadion i Aarhus vil byen også kunne leve op til DBU's ønsker om at sprede landsholdsfodbolden ud over Danmark. Det skulle ske med et nyt større nationalstadion – et udbygget Parken med 50.000 sæder – og et andet stadion med plads til det halve i 'Vestdanmark'.

På mandagens pressemøde i Aarhus ville man dog ikke komme ind på kapaciteten på det kommende nye stadion.