Investorer er parate med den store pengepung til et nyt stadion i Aarhus.

Salling Fondene og rigmand Henrik Lind er villige til at investere en halv milliard kroner i et nyt stadionprojekt i Aarhus, hvis en række betingelser opfyldes.

Henrik Lind fra Lind Invest og Salling Fondene lover at skyde 500 millioner kroner i projektet, hvis der leves op til en række kriterier, som tager højde for driften fremadrettet.

»Vi synes, at tiden er kommet til at sikre et smukt og banebrydende stadion i absolut verdensklasse,« siger Jens Bjerg Sørensen fra Herman Sallings Fond ifølge Ritzau.

Der er tidligere givet tilsagn om en halv milliard kroner.
Der er tidligere givet tilsagn om en halv milliard kroner. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Planerne er blevet præsenteret på et pressemøde mandag formiddag, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) er nu positiv i forhold til at få lavet en stor sammenhængende plan for det store område, der ikke kun omfatter fodbold- og atletikstadionet Ceres Park.

Det gælder også væddeløbsbanen og Mindeparken.

»Med de private parter om bord har vi fået mulighed for at gøre det helt rigtige,« siger Jacob Bundsgaard ifølge Jyllands-Posten.

Ifølge Ritzau erkender borgmesteren også, at det er et langstrakt projekt.

»Vi kommer ikke helt til at bruge et kvart århundrede, som de gjorde i starten af sidste århundrede, men det kommer til at tage noget tid,« siger Jacob Bundsgaard.

Han henviser til, at der tidligere er talt meget om et nyt stadion i Aarhus, men det er endnu ikke blevet til noget.

Denne gang håber politikerne på, at det bliver til noget. Processen er skudt i gang med en donation på fem millioner kroner fra investorerne.

De penge skal i starten af næste år bruges på at etablere en projektorganisation, og i løbet af samme år starter en proces med at inddrage borgerne i området. Betingelserne fra investorerne er ikke super-konkrete, men drejer sig om kommunens involvering i projektet og driften af et nyt stadion.

Der var mange tilhørere ved mandagens pressemøde.
Der var mange tilhørere ved mandagens pressemøde. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Vis mere

Hvis alt går efter planen, vil arbejdet gå i gang mellem 2021 og 2023 med den overordnede udviklingsplan, planlægning og de første anlægsarbejder, forklarer borgmesteren.

Det nuværende stadion i Aarhus har længe været under kritik især i fodboldmiljøet, fordi det med sine løbebaner ikke er et 'rigtigt' fodboldstadion. Det går ud over stemning og lignende, har kritikken lydt.

Med et nyt stadion i Aarhus vil byen også kunne leve op til DBU's ønsker om at sprede landsholdsfodbolden ud over Danmark. Det skulle ske med et nyt større nationalstadion – et udbygget Parken med 50.000 sæder – og et andet stadion med plads til det halve i 'Vestdanmark'.

På mandagens pressemøde i Aarhus ville man dog ikke komme ind på kapaciteten på det kommende nye stadion.