Lerager, Sisto, Lerager...BUM!

Den danske landsholdsspiller bragede bolden i kassen til 1-0 i venskabskampen mod Østrig tirsdag aften, og den scoring var Bordeaux-spilleren også pænt tilfreds med efter kampen.

»Det er nok også det bedste mål, jeg har lavet. Og på det helt perfekte tidspunkt. Når man endelig får chancen, skal man slå til og vise sig frem, så det var sgu dejligt,« sagde Lerager til Kanal 5 lige efter kampen. Du kan se det flotte mål øverst i artiklen

Lukas Lerager fik tirsdag aften sin første start i den danske landsholdstrøje i opgøret mod Østrig, der endte med en dansk 2-0-sejr.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Men på trods af en drømmescoring og en plads i startopstillingen, så forholdt Lukas Lerager sig forholdsvis beskeden, da han skulle sætte ord på, hvorvidt han vidste, at bolden ville ende i netmaskerne.

»Selvfølgelig var der lidt kvalitet i det, men det var måske også lidt mere held end forstand. Aktionerne inden er gode, men vi har bare et klart spilkoncept på landsholdet, hvor det er nemt at falde ind. Automatismerne sidder på alle, og folk ved, hvad de skal. Det er dejligt at spille på det her hold,« sagde han.

Kan du komme på et landsholdsmål i den seneste tid, der var lige så godt, som det du lavede i dag?

»Arh, jeg synes også, at Yussuf (Poulsen, red.) lavede et flot et mod Mexico. Men det var vel godt. Det er jeg meget tilfreds med, men det er dejligt, at holdet bliver ved med at gøre det så godt, og at vi stadig er ubesejret. Det er en fornøjelse,« fortalte Lerager med et stort smil på læben.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Midtbanespilleren, der til daglig spiller i franske Bordeaux, fortæller også, at han var spændt, inden han trådte ind på banen til sin første landskamp fra start.

»Det giver selvtillid. Jeg var ikke nervøs, men jeg havde kriller i maven, og det er dejligt at komme ud over kanten og få sin første start på landsholdet, og så er det jo bare dejligt at vinde.«

Udover Leragers scoring kunne Martin Braithwaite også finde målet, da han til sidst i opgøret gjorde det til 2-0.

Dermed vandt landsholdet sin femte sejr i 2018 og forlænger stimen som ubesejret til 22 kampe under Åge Hareide.