Foto: Claus Fisker

Filmmagasinet Ekko kommer med en opsigtsvækkende anklage mod EM 92-helten John 'Faxe' Jensen. Ifølge bladets redaktør Claus Christensen har den tidligere landsholdsspiller krævet sorte penge for at medvirke i et interview omkring EM-triumfen.

I august måned har filmen 'Sommeren ’92' premiere, der fortæller historien om den legendariske danske EM-triumf tilbage i 1992, hvor stormagten Tyskland i finalen blev besejret af de undertippede danskere. En begivenhed, der tryllebandt hele nationen, og som siden endte som en vigtig del af den danske selvforståelse og kulturhistorie.

I den sammenhæng havde Filmmagasinet Ekko forsøgt at sætte målscoreren fra EM-finalen mod Tyskland, John 'Faxe' Jensen stævne til et interview om filmen og den store triumf. Planen var, at 'Faxe' skulle se filmen sammen med skuespilleren Esben Smed, der netop spiller rollen som 'Faxe' i fodboldfilmen.

Men så langt kom det ikke. 'Faxe' ville gerne deltage i interviewet, men han krævede en væsentlig pengesum. Han tilbød også, at Ekko kunne betale beløbet sort.

John Jensen


Det fortæller Filmmagasinet Ekkos redaktør Claus Christensen.

»Hans krav var, at vi skulle betale ham for at stille op til interviewet, 10.000 kroner sort eller 25.000 med skat.«

Filmmagasinet Ekko delte efterfølgende historien på bladets Facebook-væg, hvor det har skabt heftig debat. Med til historien hører, at Filmmagasinet Ekko er en kontroversiel størrelse, der ikke er bange for at tage ting til grænsen. Tidligere har blandt andre Zentropa-direktør Peter Aalbæk Jensen anlagt en injuriesag mod magasinets chefredaktør Claus Christensen og journalist Mikkel Kofod.Hvorfor føler I jer nødsaget til at dele det på Facebook?

»Det ved jeg ikke om, vi gør. Men jeg har lavet tonsvis af interview i filmens verden, og jeg har ikke oplevet før, at nogen ville have penge for at blive interviewet. Jeg var lidt nysgerrig på, hvordan det foregår i sportens verden, og hvad vores læsere ville sige. Vi havde ikke regnet med, at andre ville interessere sig for det end vores Facebook-brugere. Vi synes, det kunne være interessant at høre reaktionerne på det. Vi har ikke selv mulighed for at samle pengene sammen, så det kunne jo være, at nogen ville give beløbet,« forklarer Claus Christensen.

John Faxe ny cheftræner i Fremad Amager


Men når han nævner sorte penge, som er ulovligt, så ved I vel også, at det vil skabe genlyd?

»Jeg hænger mig ikke meget i det med de sorte penge, da det selvfølgelig ikke var en mulighed for Ekko. Men selvfølgelig skal en national helt holde sin sti ren. Jeg er bare overrasket over, at han krævede penge. Det er en national begivenhed, og det er en dejlig film. Det er en hyldest og kærlighedserklæring til spillerne. Det er måske den største danske sportspræstation nogensinde. Det vil vi vel alle sammen gerne være med til at huske og hylde. Vi har aldrig haft nogen tidligere, der har krævet penge og endda et så betydeligt beløb, så det blev vi overraskede over.«

BT har forholdt John 'Faxe' Jensen påstanden om de sorte penge, men han ønsker ikke at hverken at af- eller bekræfte.

»Det har jeg slet ingen kommentarer til, da jeg ikke ved noget om det,« siger 'Faxe', der dog gerne vil bekræfte, at han har snakket med Ekko om et interview.

Faxe


»Ja, jeg har været i kontakt med magasinet, men jeg har ikke nogen kommentar ud over det. Jeg bliver først nødt til at se noget konkret, inden jeg kommer med en udmelding. Men det lyder helt vanvittigt,« siger EM 92-helten afvisende.

'Sommeren 92' har premiere den 27. august.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.