Real Madrid afviser på det kraftigste, at det var den spanske klub, der var skyld i, at handlen med Manchester United om målmand David De Gea gik i vasken.

Transfer-farcen mellem Real Madrid og Manchester United endte i et stort brag, hvor alle ser ud til at være tabere på hver deres måde.

Noget skifte blev det i hvert fald ikke til, fordi klubberne ikke havde papirarbejdet i orden, før det spanske transfervindue smækkede i ved midnat lokal tid. Nu afventer alle, om klubberne vælger at anke.

Tirsdag eftermiddag tog Real Madrid så bladet fra munden og fortalte klubbens syn på den mislykkede handel. Det skete i en pressemeddelelse, hvor en masse mellemregninger blev summeret op til, at Real Madrid - ifølge klubben selv - er helt uden ansvar for den farceagtige situation.

»Kort fortalt, gjorde Real Madrid alt, hvad der var nødvendigt, og alt sammen til tiden, for at de to transfers skulle gå igennem,« afsluttede Real Madrid meddelelsen.

Ifølge Real Madrid åbnede Manchester United først forhandlingerne mandag morgen, hvilket Real Madrid, trods 'udsigten til en besværlig proces', valgte at gå ind i. United krævede blandt andet, at Keylor Navas skulle gå den anden vej, og det accepterede spanierne.

Klokken 13.39 spansk tid blev klubberne enige om overgangen for både de Gea og Navas, og Real Madrid sendte kontrakterne til United. Først otte timer senere klokken 21.43 vendte Manchester United så tilbage med kontrakterne, hvor der var nogle få ændringer.

Dem accepterede Real Madrid og sendte klokken 23.32 kontrakterne tilbage til Manchester med papirerne underskrevet.

Klokken 23.53 spansk tid blev United enige med spillerne, og klokken 00.00 spansk tid loggede Manchester United ind på TMS (et elektroniske transfersystem, red.), hvor de ville registrere handlen med de Gea og Navas.

Først her fik Real Madrid angiveligt tilsendt kontrakterne, så de selv kunne gå ind og bekræfte handlen. Men det kunne de ifølge spanierne selv først nå at gøre klokken 00.02, og her var systemet lukket ned af det spanske fodboldforbund.

Klokken 00.26 spansk tid blev Real Madrid så alligevel inviteret til at registrere David de Geas data i TMS hos FIFA, fordi transfervinduet fortsat var åbent i England.

Real Madrid forsøgte derefter også at sende kontrakten videre til det spanske fodboldforbund, på trods af, at tiden var udløbet, og vinduet smækket i.

Og trods de sidste desperate forsøg ser den store transfer mellem giganterne ud til at være stendød.