Zinedine Zidane og co. er fire point foran FC Barcelona med tre kampe tilbage efter en 2-0-sejr over Alaves.

Real Madrid fortsatte fredag aften sin stime af sejre i Primera Division efter coronapausen.

Her blev Alaves slået 2-0 i Reals ottende sejr i lige så mange forsøg siden genstarten af ligaen i midten af juni.

Resultatet bringer igen forskellen mellem hovedstadsklubben på førstepladsen og de nærmeste forfølgere fra FC Barcelona op på fire point med blot tre runder tilbage.

Mens Real Madrid altså kom et skridt nærmere mesterskabet fredag, så var det ikke ubetinget en god dag i storklubben.

Før kampen blev det nemlig meldt ud, at holdets stærke venstreback Marcelo er ude med en skade i resten af sæsonen.

Ferland Mendy, der ganske vist har fået en del spilletid i denne sæson, var derfor at finde på banen fra start fredag. Han kunne efter kun cirka ti minutters spil se sin landsmand Karim Benzema sende Real i front på et straffespark.

Franskmanden tog sig af forsøget, da holdets sædvanlige skytte, anfører Sergio Ramos, sad ude med karantæne.

Fem minutter inde i anden halvleg var Benzema så i oplæggerens rolle, da han efter en hurtig omstilling serverede bolden for Marco Asensio, der nemt kunne sparke bolden i et stort set tomt mål til 2-0.

Real Madrid fortsatte med at være i kontrol, men flere mål blev det altså ikke til.