En svensk journalist er lige nu den mest udskældte mand i finsk fodbold.

Den svenske TV4-journalist Oluf Lundh er blevet særdeles upopulær blandt finske journalister og det finske fodboldlandshold efter udtalelser om øl i den finske lejr.

Lundh og hans kolleger hævdede for nylig at have set flere finske ledere drikke øl under en landsholdssamling på et hotel i Sverige, skriver Ekspressen.

Og det er ikke første gang, at Lundh spotter øldrikkende finner.

Finlands landstræner, Markku Kanerva, er rasende på svensk journalist.
Finlands landstræner, Markku Kanerva, er rasende på svensk journalist. Foto: GEORGI LICOVSKI
Vis mere

»Vi så flere finske ledere gå direkte i baren og bestille øl,« siger Oluf Lundh til Ekspressen.

Det var ham, der i 2017 så en finne i landsholdstøj drikke øl, hvilket fik det svenske forbund til at indføre forbud mod at drikke alkohol, mens man er iklædt landsholdstøj.

Efter Lundh og hans kolleger snakkede om observationen i deres podcast, samlede den svenske komiker Robin Berglund historien op og skrev ikke uden humor et opslag på Twitter.

»Midtbanespilleren Arttu Hoskonen takker nej til øl efter mandagens nederlag mod Sverige og er nu sendt hjem.«

Via komikerens opslag nåede historien frem til den finske lejr og finske journalister.

»Når de begynder at skrive så dumme ting på Twitter, begynder det at blive håbløst. Det er mangel på respekt. Det er forkert at trække en spiller ind i det,« raser landstræner Markku Kanerva til den finske avis Iltalehti.

Men i Sverige fatter Oluf Lundh ikke, hvordan finnerne kan reagere så voldsomt på historien. Han mener de bør skamme sig for at skrive om ting, som ikke passer.

»Det er lidt flovt, men det står for deres regning. Jeg kunne ikke drømme om, at dette ville finde vej til finske journalister. Stiller du spørgsmål til Kanerva, må du have rigtig information, og det havde de ikke,« siger han og mener, at de finske journalister har misforstået det.