Med et hav danske spillere på bænken, tribunen eller i formdyk gør Christian Eriksen den bedst mulige reklame for Danmark i det store udland lige nu.

Søndag var den danske offensiv-stjerne igen på pletten med et matchvindermål i sidste minut i Tottenhams 2-1-sejr over Swansea. Nærmest en måned efter han gjorde det samme mod Hull. Assist og sent matchvindermål.

Christian Eriksen har gjort alle kritiske røster til skamme. Alle skeptikere der tvivlede på, at han kunne tage skridtet op på højeste hylde, efter skiftet fra den ’trygge’ hollandske liga til Premier League.

Eriksens statistikker taler for sig selv. Han har været involveret i 22 Tottenham-scoringer siden skiftet fra Ajax for halvandet år siden. I kalenderåret 2014 er han Premier Leagues mest scorende midtbanespiller, hvis man fratrækker straffesparksmål fra Steven Gerrard og Yaya Touré.

Læs også:

INTRO_TEXT

Eriksen blev Danmarks dyreste transfer i omegnen af 102 mio. kr., men den rekord kommer han selv til at slå, hvis han fortsætter formkurven. Eriksens præstationer bliver noteret af Europas topklubber.

Det vurderes af internationale topagenter, BT har talt med, at Christian Eriksen med sikkerhed vil blive en af de hotteste spillere på transfermarkedet i sommeren 2015.

»Det er helt basalt, at når en ung spiller præsterer på det niveau og er så afgørende en faktor på et meget svingende hold i Premier League, vil det være de allerstørste klubber, der banker på døren næste gang. Om Tottenham så overhovedet vil jeg sælge, vil jeg skynde mig og sige, at det har jeg ingen viden om,« siger topagenten Ernesto Bronzetti, der senest var involveret i Fernando Torres’ skifte fra Chelsea til Milan.

Der kan naturligvis også indløbe bud i januar, når transfervinduet åbner, men det er næppe realistisk at lokke Eriksen væk i et januarvindue.

Den næste forhindring i at hente Eriksen for en af de helt store klubber bliver prisen. Tottenhams bestyrelsesformand Daniel Levy er notorisk berømt for sin forhandlingstaktik, hvor han aldrig sælger for billigt.

Han kørte endda om hjørner med Real Madrid-præsident Florentino Pérez, der endte med at betale 750 mio. kr. for Gareth Bale i Tottenham.

»Levy er en dygtig købmand og er kendt for at få den maksimale pris ud af Tottenhams bedste spillere. Så det er helt sikkert, at en spiller som Eriksen ikke vil blive billig,« vurderer Ernesto Bronzetti, der ofte repræsenterer Real Madrid i handler i Serie A.

Prisen for Christian Eriksen i et sommervindue vil mindst være omkring de 300 mio. kr., forlyder det i Tottenham.

Lige nu er det topklubber som Paris Saint-Germain, Milan, Dortmund og Liverpool, der har Eriksen på blokken som en ønskespiller på sigt. Kuriøst er det med Liverpool, der allerede fulgte Eriksen i Ajax-tiden. Ifølge BTs oplysninger overvejede Liverpool i januar 2013 et konkret bud på Eriksen, men Liverpool-manager Brendan Rodgers sagde stop og gik efter Coutinho i stedet. Et halvt år senere overvejede Liverpool-toppen ham igen, men man tvivlede på, om han kunne gøre en forskel i Premier League. Nu er de blevet klogere i kriseramte Liverpool, der dog får mere end svært ved at vriste Eriksen ud af rivalerne fra London.

Andre læser også