Luis Enrique står i spidsen for et Barcelona-hold, som sidste år både vandt mesterskabet og Copa del Rey, og i år har katalanerne fortsat muligheder både i Champions League, La Liga og pokalturneringen. Men forventningspresset i den katalanske storklub er krævende, og Enrique, som ellers tidligere har bevist sin udholdenhed ved at løbe maratonløb i imponerende tider - lige under tre timer - overvejer seriøst at gå i Pep Guardiolas fodspor og tage et sabbatår fra trænergerningen.

I et interview med Barca TV har Enrique givet udtryk for, at han synes, at det er voldsomt hårdt at være træner i klubben, og at det slider på ham at stå i spidsen 24 timer i døgnet for en af verdens mest populære klubber.

Hans kontrakt udløber til sommer, og træneren har fået udsat forhandlingerne om en forlængelse til april i år, selvom klubben allerede ved udgangen af sidste sæson forsøgte at forlænge aftalen. Det bliver formentlig altafgørende for hans overvejelser, om han kan producere en tilsvarende succes i år, og om han fortsat kan bevare det gode forhold til holdets dyrtbetalte stjernespillere.

Som en naturlig konsekvens er den spanske sportspresse begyndt gættelegen om, hvem der skal afløse Enrique til sommer. Den spanske sportsavis Marca har lavet en liste med de fem emner, som avisen mener er de mest sandsynlige til at afløse Luis Enrique.

Ernesto Valverde, 52 år
Spillede i Barcelona og fik 22 kampe i 188-90.
Lige nu i Athletic Bilbao, men har ligesom Enrique valgt ikke at forlænge den kontrakt, der udløber til sommer. Bliver nemt som et emne, hver gang Barcelona skifter træner.

Juan Carlos Unzue, 49 år
Bror til cykelsportsdirektøren Eusebio Unzue og tidligere målmandsreserve i flere klubber, herunder Barcelona. Aktuelt er han assistenttræner i klubben, og han har derfor et godt kendskab til truppen.

Ronald Koeman, 53 år
Har en fortid som spiller i Barcelona med 192 førsteholdskampe. Har været træner i en række hollandske klubber, heriblandt Ajax, og i Valencia. De seneste tre sæsoner har han været i engelsk fodbold med to år i Southampton og halvandet i Everton. Hans kontrakt med Liverpool-klubben udløber til sommer, og hollænderen har tidligere erkendt, at han drømmer om at vende tilbage til Barcelona som træner.

Laurent Blanc, 51 år
Har erfaring med at stå i spidsen for en stjernespækket trup fra sine tre år i Paris Saint-Germain. Har samtidig også fordel af selv at have spillet i klubben tilbage i 90erne, selvom han ikke havde et særligt godt år i Barcelona. Han har allerede tidligere været nævnt som et emne, sidste gang jobbet som Barcelona-træner var i spil.

Frank de Boer, 46 år
Frank de Boer fik kun 85 dage i sensommeren som cheftræner i Inter. Havde som spiller fire år i Barcelona omkring årtusindeskiftet. Som træner stod han i spidsen for Ajax i fem et halvt år.

Eusebio Sacristan, 52 år
Stod tidligere fire år i spidsen for Barcelonas B-hold, og siden 2015 har Eusebio haft ansvaret for Real Sociedad, som aktuelt er helt fremme på en femteplads i La Liga. Har kontraktudløb ved sæsonens udgang, men Sociedad vil gerne forlænge med succestræneren, som kan prale 203 kampe som spiller tilbage i perioden 1988-95.

Andre læser også