Foto: PHIL NOBLE

Den tidligere Sunderland-spiller Adam Johnson er torsdag blevet idømt sin straf for at have seksuelt misbrugt en mindreårig pige. Johnson skal seks år i fængsel.

Johnson blev 2. marts kendt skyldig i sagen og torsdag skulle den fyrede spiller have sin strafudmåling. Straffen blev højere end forventet med seks år i skyggen.

Dommeren i sagen, Jonathan Rose, tildelte Johnson fem år for at have dyrket sex med den 15-årige pige og et år, for at have 'groomet' hende.

Dommeren lagde vægt på, at Johnson havde udnyttet sin position som et kendt ansigt, til at misbruge pigen. Ydermere gjorde dommeren det klart over for Johnson, at han havde haft alle muligheder for at erkende sig skyldig i anklagerne, men havde nægtet. Straffen derfor blev yderligere hård.

SOCCER-JOHNSON/TRIAL9

Johnson blev også tildelt et tilhold mod at kontakte pigen eller hendes familie og skal betale sagsomkostningerne, som menes at løbe op i omkring en halv million kroner.

Adam Johnsons forsvarer fortalte til retten, at Johnson vil appellere straffen.

 

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.