Philip Billing er i denne sæson vokset fra talentfuld midtbanespiller til decideret omdrejningspunkt på Premier League-holdet Huddersfield.

Og på det danske U21-landshold har den 22-årige esbjergenser indtaget midtbanen og været én af bagmændene bag den succesfulde kvalifikation til sommerens EM-slutrunde i Italien og San Marino.

En slutrunde, som han satser på at deltage i - selvom Huddersfield sandsynligvis helst ser, at deres stamspiller dropper EM og holder sommerferie oven på en lang sæson.

»Ja, det er U21 - men det er en slutrunde, og jeg vil virkelig gerne med,« fortæller Philip Billing til B.T. og fortsætter:

Foto: DYLAN MARTINEZ
Vis mere

»Det er selvfølgelig en lang sæson herovre i England, og der er rigtig mange kampe. Men jeg er da sikker på, at klubben vil lade mig tage til U21-EM. Det er jeg overbevist om.«

Philip Billing er med 14 Premier League-kampe fra start den Huddersfield-spiller, der har spillet mest i denne sæson - og forleden blev hans præstation mod Wolverhampton belønnet med en plads på Premier Leagues officielle Rundens Hold. Den langlemmede midtbanespiller tager successen med klassisk jysk ro.

»Jeg ser det bare som et skulderklap. Det er dejligt, men mere betyder det ikke. Jeg skal bare fortsætte med at udvikle mig. Og så er det bare en bonus at blive udvalgt til ugens hold.«

Men den jyske beskedenhed skal ikke forveksles med manglende ambitioner. For de er der - i hobetal.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Lige nu er min ambition bare at spille hele tiden. Men på sigt er der meget, jeg gerne vil opnå. Jeg vil gerne have en stor karriere i Premier League og forhåbentligt komme til at spille for en storklub en dag. Og prøve at spille i Champions League. Jeg vil også gerne prøve at spille et VM - og de andre store slutrunder.«

»I det hele taget opnå det, som en topspiller opnår. For jeg tror helt bestemt, at jeg har kvaliteterne til at blive en topspiller. Men lige nu handler det om Huddersfield, og så må vi se, hvad der sker i fremtiden.«

Forleden kom det frem, at det nigerianske fodboldforbund havde set sig lun på Philip Billing, der har nigerianske rødder - og derfor i princippet kunne stille op for Nigerias landshold.

Men over for B.T. afviste Philip Billing, at han kunne være interesseret i at stille op for de afrikanske 'Super Eagles.'

Foto: ANDREW BOYERS
Vis mere

»Nej, jeg ser mig selv som dansker, og jeg spiller også på det danske U21-landshold. Så nej, det har jeg ikke tænkt på, hvis jeg skal være helt ærlig,« lød det fra Billing.

Allerede som 16-årig i 2013 skrev Philip Billing under på en kontrakt med Huddersfield, der dengang optrådte i den næstbedste engelske række. Året efter fik han sin debut for klubbens førstehold.

Herfra var han en fast bestanddel af førsteholdstruppen, og i marts 2016 forlængede parterne samarbejdet.

Og da Huddersfield i 2017 rykkede op i Premier League, blev Billing belønnet med endnu en forlængelse - så nu har englænderne papir på den danske flødefod frem til sommeren 2020.