West Bromwich Albion har fundet manden, der skal føre klubben væk fra nedrykningsstregen.

Den kasketglade Tony Pulis har sagt ja til at overtage roret fra Alan Irvine, der tidligere på ugen blev fyret efter en skuffende sæson for 'The Baggies'. West Bromwich er inden torsdagens udekamp mod West Ham placeret på 16. pladsen kun et point fra nedrykningsstregen.

»Vi er lykkelige over at sikre os en mand af Tonys kaliber. Han gjorde det klart, at jobbet begejstrer ham, og at han er ivrig efter at komme tilbage og kæmpe om Premier League-point. Der er få, der bedre ved, hvordan man gør det,« siger klubbens tekniske direktør Terry Burton.

Walisiske Tony Pulis brød igennem som træner i Stoke City, hvor han i ti år fordelt på to perioder leverede flotte resultater. Særligt i den sidste periode fra 2006-2013, hvor han blandt andre arbejdede med den danske målmand Thomas Sørensen.

Siden gik turen til Crystal Palace, som han i den forgangne sæson førte til en imponerende 11. plads i Premier League. Den præstation gav ham den ærefulde titel som årets manager i Premier League. Alligevel blev den sæson den eneste i spidsen for London-holdet. Kort før denne sæson forlod han Crystal Palace på grund af utilfredshed med ledelsen i forhold til transferplanerne.

Nu er Tony Pulis, 56 år, tilbage som Premier League-manager. Torsdag eftermiddag vil han overvære West Bromwich' kamp fra tribunen, inden han allerede på lørdag står på sidelinjen til FA Cup-kampen mod Gateshead.

»Jeg er meget begejstret over at tage dette job, og jeg gør det med en simpel, men vigtig besked til Albion-fans og alle i klubben. Enhver succesfuld klub er bygget på sammenhold, og det er det, jeg vil stræbe efter at tilføre Albion. Vi har brug for alle fra top til bund - supportere, medarbejdere, spillere, alle der har interesse i klubbens ve og vel,« siger Tony Pulis.