Den danske fodboldlegende og tv-ekspert Preben Elkjær er blevet hasteopereret.

Det oplyser han selv på Twitter.

'Denne seng har været min i en lille uge. Den står i Belgien,' skriver Preben Elkjær i opslaget, hvor han har delt et billede af hospitalsværelset.

'Hasteindlagt og opereret for en galdesten i nattens mørke,' fortsætter den tidligere landsholdsspiller, som dog også får indikeret, at der ikke går lang tid, før han er klar igen.

'Stor tak til det fantastiske personale på UZ Gent. Holder lige en lille pause, og så er jeg klar igen,' skriver Preben Elkjær, der i dag arbejder som ekspert hos TV3 Sport.

I en sms til B.T. fortæller landsholdslegenden, at der venter en udskrivelse lige om lidt efter nogle dage på hospitalet.

'Jeg har det fint og skal lige holde mig i ro, stadig indlagt. Udskrives i dag eller i morgen,' fortæller Preben Elkjær, der i 1999 blev optaget i 'Sportens Hall of Fame'.

Hos TV3 er han en stor del af kanalens Champions League-dækning, når den løber af stablen tirsdag og onsdag i sæsonen.

Preben Elkjær fotograferet ved sin buste. Han blev valgt som nyt medlem af 'Sportens Hall of Fame' i 1999.
Preben Elkjær fotograferet ved sin buste. Han blev valgt som nyt medlem af 'Sportens Hall of Fame' i 1999. Foto: NILS MEILVANG
Vis mere

I den kommende uge må tv-seerne dog undvære legenden, der lige skal komme sig helt ovenpå operationen. Men han vender dog stærkt tilbage, fortæller arbejdsgiveren om eksperten, der lige er sygemeldt i en kort periode.

»Jeg har selvfølgelig snakket med Preben. Han bliver frisk igen. Der er ikke noget, men han sidder over i næste uge, og så regner vi med, han er tilbage igen,« siger Kim Mikkelsen, der er sportschef hos TV3, til B.T. Sport.

»Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til at have ham tilbage i starten af november til næste runde. Der er ikke grund til andet,« siger Kim Mikkelsen.

I sin aktive karriere som fodboldspiller nåede han op på 69 kampe for det danske landshold, hvor han scorede 38 mål. Han stoppede karrieren som fodboldspiller i 1990, og han var efterfølgende kortvarigt træner for Silkeborg IF. Senere købte han sig ind i B93, og så har han altså arbejdet som tv-ekspert i adskillige år.