Ståle Solbakken vil gerne vise, at han kan få Nicklas Bendtner på rette spor, vurderer Flemming Povlsen.

Det kom som et chok for mange, da FC København i transfervinduet sidste time mandag aften præsenterede Nicklas Bendtner, der i længere tid har været ude i kulden i norske Rosenborg.

Fodboldekspert Flemming Povlsen vurderer, at FCK-træner Ståle Solbakken ser det som en personlig udfordring at bringe Bendtners fodboldkarriere tilbage på sporet, selv om han foreløbig blot er på kontrakt året ud.

»Jeg tror det er en opgave, der pirrer Ståle, da der er mange trænere, der er gået galt i byen i forhold til at få det bedste frem i Bendtner.«

Så han måske kan få ham til at spise af hånden, så vi får det bedste ud af ham, siger Flemming Povlsen.

Ifølge Flemming Povlsen vil Ståle Solbakken bruge mange personlige kræfter på, at det lykkes.

Nicklas Bendtner har haft svært ved at få karrieren på ret køl, og han har samtidig haft en række uheldige personlige sager, som har skadet hans image som fodboldspiller. Tidligt på året afsonede han en voldsdom.

»Han vil gerne vise, at han kan hjælpe Bendtner tilbage, da han har valgt så mange blindgyder i sin karriere. Den her blindvejs-politik, som Bendtner har kørt i sin karriere, skal stoppes nu,« siger Flemming Povlsen.

Han vurderer samtidig, at det er en rusten fodboldspiller, som vender hjem til FCK, og der skal slibes godt af i kanterne. Bendtners forfatning er den store ubekendte.

Samtidig skal den tidligere landsholdsangriber bevise noget, da det kan blive en udfordring at spille i Superligaen i forhold til hans selvbillede.

»Han skal stadig vise, at han kan hjælpe de andre, og det skal han hurtigst muligt bevise,« siger Flemming Povlsen.

»Han skal også præstere, når han er på udebane i Hobro og Randers. Der er mange steder, hvor han skal hive sig selv op i forhold til, hvor han ser sig selv,« fortsætter han.

Nicklas Bendtner træner for første gang med sine nye holdkammerater onsdag.

/ritzau/

Andre læser også