Moussa Marega scorede Portos sejrsmål, men fik så nok af Vitoria Guimaeres' racistiske tilhængere.

Racisme i fodbold er efterhånden et tema i de fleste weekender, og søndag var det i Portugal, at racismen stak sit ansigt frem.

Nærmere betegnet i opgøret mellem Vitoria Guimaeres og Porto, hvor sidstnævntes angriber fra Mali, Moussa Marega, kom i centrum for sin hudfarve.

Han havde i store dele af opgøret følt sig forfulgt af racistiske tilråb, og efter en times spil svarede han tilbage med fødderne ved på flot vis at score målet til 2-1, der viste sig at blive Portos sejrsmål.

10 minutter senere havde Marega imidlertid fået nok. Så tog han en beslutning om at forlade banen, og han var ikke til at stoppe, selv om både holdkammerater, ledere og modstandere forsøgte at tale ham fra det.

Moussa Marega (tredje fra venstre) blev udsat for racistiske tilråb fra Vitoria de Guimaraes-fansene. Foto: HUGO DELGADO

Mens hans gestikulerede med nedadvendte tommelfingre ud mod tilskuerne, gik han målrettet mod udgangen.

Efter flere minutters postyr på banen fik han sin vilje og forlod arenaen og nåede at give fingeren til hjemmeholdets fans på de sidste meter.

Landsholdsangriberen fra Mali har endda optrådt for Vitoria Guimaeres, da han i sæsonen 2016/17 blev udlejet fra Porto.

Efter kampen forfattede han et indlæg på det sociale medier Instagram, hvor han rettede sin harme mod de racistiske tilhængere.

»Jeg vil gerne sige til de idioter, der kommer på stadion for at udføre racistiske råb: Fuck jer!«

Desuden takker han ironisk dommeren for, at de gav ham et gult kort i forbindelse med hans jubelscene, hvor han blandt pegede på sin arm for at markere sin hudfarve.

»Jeg håber aldrig, jeg ser dig på en fodboldbane igen. Du er en skamplet,« lyder det afslutningsvis.

Marega er i denne ligasæson noteret for seks mål for Porto, der ligger nummer to i tabellen.