Lyt til artiklen

Der bliver smæk på tribunerne, når Champions League-kvalifikationskampen mellem FC København og tyrkiske Trabzonspor tirsdag aften fløjtes i gang i Parken.

For ifølge hjemmeholdet har mere end 2.000 fans af det tyrkiske mesterhold nemlig meldt deres ankomst.

En melding, der da også har fået politiet til at forberede sig ekstra på storkampen.

Det fortæller ledende politiinspektør i Københavns Politi Peter Dahl til B.T.

Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Meldingen er, at de tyrkiske fans kommer fra flere lande. Blandt andet Frankrig og Sverige, har vi fået at vide. Der er dog intet, der tyder på, at der er en konflikt mellem de to fangrupper til kampen,« siger han og tilføjer:

»Og derfor forbereder vi os på en festaften, da mange af Trabzonspor-fansene ikke er bosiddende i Tyrkiet til daglig og dermed ikke har kunnet fejre klubbens mesterskab.«

Ifølge FCK er der i skrivende stund solgt over 26.000 billetter til opgøret, og de mange fans, der forventes at være i og omkring Parken, har da også gjort, at Københavns Politi er mere opmærksomme på opgøret, end der tidligere har været tale om på europæiske aftener i nationalarenaen.

»Vi er selvfølgelig opmærksomme på kampen, og vi kommer til at være til stede i et væsentligt omfang. Men vi forventer ikke større uroligheder,« forklarer Peter Dahl.

Håndterer I kampen som en højrisikokamp?

»Nej, det gør vi ikke, men de her Tranzonspor-fans er lidt ubekendte for os, så vi har lidt i baghånden, hvis vi tager fejl. Men udgangspunktet er, at det bliver en festlig og rolig aften.«

Hvor meget har de seneste ugers fanuroligheder betydet for jeres tilgang til kampen?

»Det betyder selvfølgelig, at vi er meget opmærksomme. Men vi indfører ikke nogen restriktioner i forbindelse med denne her kamp. Vi har været i dialog med klubberne og det lokale politi fra de steder, som de her fans kommer fra.«

Andreas Cornelius vender for en stund hjem til Parken, når Trabzonspor gæster FCK.
Andreas Cornelius vender for en stund hjem til Parken, når Trabzonspor gæster FCK. Foto: OZAN KOSE
Vis mere

Hos FC København har man gjort det klart fra starten, at udefans kun kan komme ind til kampen, hvis de har købt billet gennem udeholdets officielle kanaler.

»Er man Trabzonspor-fan, skal man købe gennem dem. Det har over 2.000 gjort. Reglen er, at man ikke må udvise tilknytning til udeholdet i påklædning eller adfærd. Gør man det, risikerer man bortvisning uden refundering af billet. Vi har kun solgt billetter til billetprofiler, der tidligere har købt billet til FCK-kampe, og gjort opmærksom på reglerne i forbindelse med billetkøb,« skriver kommunikationschef i FC København, Jes Mortensen, i en sms til B.T.

FCK tager tirsdag imod Trabzonspor i den første af to playoff-kampe om at komme i Champions League.

Returopgøret spilles i næste uge i Tyrkiet.