Lyt til artiklen

De fleste spærrede nok øjnene op, da Premier League-stjernen Ilkay Gündogan i maj lagde et billede op på Instagram.

Med sin kone, den italienske tv-vært Sara Arfaoui, poserede fodboldstjernen nemlig noget uventet foran Københavns Rådhus.

I beskrivelsen til opslaget stod det klart, at parret netop var fløjet til Danmark for at blive viet, og den forevigelse af kærligheden har betydet, at parret nu har fået et særdeles tæt forhold til Danmark.

Det fortalte den tysk-tyrkiske midtbanespiller, da B.T. onsdag spurgte ham ind til vielsen i Danmark – efter han og Manchester City-holdkammeraterne netop havde tæsket FC København 0-5.

»Ja, vi blev viet i Danmark tidligere i år. Det var en nemmere proces for mig at gøre det som tysk statsborger.«

»Min kone og jeg har en helt særlig forbindelse til Danmark, og det er også derfor, at hun kommer med i næste uge, når vi skal spille mod FCK. Det glæder hun sig også til.«

Hvordan startede jeres særlige forhold til Danmark?

»Det var lidt af et tilfælde, faktisk. For en som mig med et tysk pas, så var det langt nemmere at blive gift her, når jeg også bor i udlandet. Det er sværere at tage til Tyskland, få lavet en aftale og alt det. Det var meget nemmere i København, så derfor endte vi her.«

»Og derfor glæder jeg mig rigtig meget til næste uges kamp,« siger han og sætter ord på sine tanker om Danmark.

»Jeg elsker det. Der er meget rent, og folk var meget venlige. Vi var der kun i en enkelt dag, fordi vi ikke kunne nå mere, men min kone og jeg glæder os til næste uge – og så kan vi forhåbentlig komme tilbage på et andet tidspunkt og bruge flere dage.«

I maj fortalte Jesper Hyldal, der er kontorchef for Vielseskontoret i Københavns Kommune, at det er meget normal praksis, at udenlandske par søger til København for at blive gift. Det kan du læse mere om HER.

Med vielsen på lang afstand kunne Gündogan og City-mandskabet onsdag aften køre FCK over med 5-0 på Etihad Stadium.

Foto: LEE SMITH
Vis mere

Når de to hold brager ind i hinanden i Parken på næste tirsdag, så forventer han, at det bliver et helt andet opgør.

»Danske klubber har altid god struktur, høj disciplin og er velorganiserede. Selvfølgelig er det svært for dem at møde et hold som os, og også når det er her på vores stadion.«

»Jeg tror, at det bliver meget sværere næste uge, når vi skal til København. Det bliver meget mindre komfortabelt, og vi skal levere en bedre præstation end i dag. Men vi er fulde af selvtillid og har det godt,« lyder det fra Danmark-fanen Ilkay Gündogan.

Han og holdkammeraterne i City har maksimumpoint i Champions League efter tre runder, mens FC København har et enkelt point.