Fodboldfans, der gerne vil tilbage på stadion, må væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Men der går ikke mange måneder, før der forhåbentlig igen kan komme fuld skrue på tribunerne.

Divisionsforeningen, DBU og DIF vurderer, at antallet af tilskuere kan øges til fuld kapacitet i den kommende superligasæson, lyder det i en pressemeddelelse.

Udmedingen kommer i kølvandet på en evalueringsrapport, hvori det fremgår, at forsøgene med flere end 500 personer på stadion har vist, at det er muligt at eksekvere som aftalt i dansk fodbold.

»Vi er enormt glade for forløbet omkring testkampe og evaluering. Det har været et fantastisk samarbejde, og vi mener, forløbet har vist, at vi er i stand til at eksekvere som aftalt,« siger de tre direktører i henholdsvis Divisionsforeningen, DBU og DIF - Claus Thomsen, Jakob Jensen og Morten Mølholm Hansen.

»Vi kan sektionere, identificere og sikre smitteopsporing på et meget højt niveau i en kontrolleret tilskuerrejse. Derfor er vi overbeviste om, at vi forsvarligt kan øge tilskuerkapaciteten yderligere – og målet er at komme tilbage på noget, som er tæt på normal tilskuerkapacitet med starten af den kommende sæson,« siger de derudover.

Den igangværende sæson slutter i slutningen af juli efter at have været udskudt som følge af coronavirus.

På dette tidspunkt skulle den næste sæson være startet, men den er altså rykket.

Der mangler stadig flere runder, og Divisionsforeningen, DBU og Dif mener, at kampene kan afvikles forsvaligt, hvis følgende overholdes:

 • 'Gennemført kontrolleret og styret tilskuerrejse i adskilte sektioner sikrer
  smitteforebyggelse og smitteopsporing på et niveau, som ingen andre
  arrangører tilbyder i øjeblikket.'
 • 'Smitteopsporing sikres gennem kontaktinformationer på alle personer på
  stadion, således at der kan ske hurtig og effektiv opsporing inden for en
  given sektion.'
 • 'Siddende tilskuere med afstandskrav på 1 meter i sektioner/enkeltsale
  med maksimalt 500 tilskuere.'

De tre instanser understreger, hvor vigtigt det er hurtigst muligt at få flere tilskuere på stadion.

For ellers kan der komme 'varig strukturel skade' i dansk fodbold, lyder det.