Foto: CRAIG BROUGH

Torsdag finder retten i Bradford frem til, hvor lang tid den tidligere Sunderland-spiller Adam Johnson skal i fængsel efter sit seksuelle overgreb på en mindreårig pige.

Hele sagen startede sidste år, da det kom frem, at Johnson angiveligt havde haft seksuel kontakt med en mindreårig pige på 15. I England er den seksuelle lavalder 16.

Johnson er blevet kendt skyldig og har indrømmet, at han har kysset pigen. Nu magler blot straffen.

Den store opmærksomhed fra omverdenen og pressen prøvede Adam Johnson at liste sig udenom, da han skulle møde op i retten.

Den tidligere Sunderland-spiller sendte sin bil til hovedindgangen, og da pressen var optaget af, hvad de troede, ville være Johnson på vej ud af sin bil, sprintede han i stedet i fuld fart ind i retsbygningen fra en sidevej bag det meste af pressens ryg.Både restsbygningen i Bradford og Adam Johnsons eget hjem i Durham har været svært bevogtet af politiet i frygt for repressalier efter Johnsons handlinger.

I en erklæring fra offeret, der blev læst op i retten, stod det klart, at pigen siden hen er blevet offer for mobning og psykologisk terror på sociale medier og i det daglige liv på grund af Johnsons overgreb.

Det kom også frem i retten, at Johnson ofte mødtes med piger efter træning for at have sex. Overgrebet på den mindreårige pige så Johnson blot som endnu en mulighed.

SOCCER-JOHNSON/TRIAL78


Lægen, der havde udarbejdet en medicinsk rapport omkring Adam Johnson, fortalte retten, at Johnson føler, at han har ’ret til sex’ og desuden lider af en konstant higen efter nye seksuelle oplevelser.

Johnsons forsvarsadvokat afslørede opsigtsvækkende, at sagen har kostet Johnson hans 12 landskampe for det engelske landshold. De er blevet slettet fra historiebøgerne.

Den fallerede fodboldspiller har udtrykt sin hensigt om at appellere dommen.

BT opdaterer løbende, når straffen er på plads ...

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.