Pilou Asbæk har store planer på tegnebrættet for B.93.

Stjerneskuespilleren, der købte sig ind i kultklubben fra Østerbro i 2021, teaser nemlig nu for, at danske fodboldfans får lov at få et indblik bag kulissen i 1. Divisionsklubben i fremtiden.

»Jeg tror, vi begynder at lave en dokumentar om det, hvor man følger dem i en sæson og ser, om vi ikke kan lave en fortælling ud af det,« afslører stjerneskuespilleren overfor B.T., der fanger ham i forbindelse med hans værtskab på Danish Game Awards lørdag aften.

Hvor konkret er idéen om det på nuværende tidspunkt?

»Det er sådan rimelig konkret, men jeg skal kunne engagere så meget i det, at jeg stadig kan nå at lave mit eget arbejde, som jeg kan leve af. Men det er sådan rimelig konkret, lad mig sige det sådan.«

Idéen om en sportsdokumentar om B.93, som han sammen med blandt andet Mathias Zanka Jørgensen tilførte en stor millionindsprøjtning i 2021, kommer faktisk fra en kollega i Hollywood, der har lavet samme nummer med sin nyligt erhvervede fodboldklub.

Han trækker nemlig paraleller til den fremadstormende britiske Hollywood-klub Wrexham A.F.C., der er ejet af skuespilleren Ryan Reynolds, og som er blevet kendt verden over for Disney+-serien 'Welcome to Wrexham'.

»Jeg har aldrig regnet med at gå ind i foretagendet, for at det skulle blive en million forretning. Nej, er du sindssyg en udgift, det er, mand! Det er jo følelser og sjov... Det er på mange måder lidt Wrexham-agtigt,« fortæller den 42-årige skuespiller.

Han oplyser dog, at der stadig ikke er en tidshorisont for, hvornår et sådant projekt vil blive sat i søen.

Modsat succesfortællingen i Wrexham, som netop har sikret sig din anden oprykning i streg og skal spille League One efter sommerferien, stiger B.93 ikke i rækkerne i denne sæson.

Tværtimod er Pilou Asbæks tropper at finde i 1.Divisions nedrykningsspil, hvor man dog med al sandsynlighed har sikret sig overlevelse, da der seks runder tilbage af sæsonen er 12 point ned til den forkerte side af nedrykningsstregen.

Udover den økonomiske interesse i B.93 banker Pilou Asbæks hjerte også for naboklubben F.C. København. Læs stjernens dystre dom over F.C. Københavns sæson lige her.