Et særligt tiltag ved AGFs kommende pokalkamp mod den dansk-tyrkiske Jyllandsserie-klub Vatanspor har fået Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard op i det røde felt.

Vatanspor, der har mange spillere og medlemmer med minoritets- og muslimsk baggrund, har nemlig fået lov til at tage egen madbod med på AGFs stadion, Ceres Park, fordi man på stadion i Aarhus normalt ikke kan få serveret mad uden svinekød.

Derfor er der ved pokalkampen 1. september altså mulighed for at få serveret kebab eller köfte på det område af stadion, hvor serieklubbens fans opholder sig. Det fortæller Vatanspor til TV 2 Østjylland, og det er noget, som falder Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard for brystet.

»Igen, igen accepteres der islamiske særkrav,« indleder Kjærsgaard et Facebook-opslag – som 650 af Kjærsgaards 136.000 følgere liker – og hun fortsætter med sin utilfredshed:

»Hvornår indledes kampene med en islamisk velsignelse gennem stadionhøjttalerne fra en imam? Og vil de acceptere en kvindelig dommer? … Endnu et knæfald over for islamisterne og en styrkelse af parallelsamfundene. Naivt – og trist!«

I den lille jyllandsserieklub har man bemærket Pia Kjærsgaards opslag, og selv om klubben er dybt uenig i Kjærsgaards kritik, så udlover de en gratis billet, hvis Pia K. skulle have lyst til en tur i Ceres Park.

»Det er altid et dejligt skulderklap, når en topprofileret (eks-) formand for engang et af landets største partier taler om religion og 'os og dem' i en fodboldkamp mellem Aarhus' fodboldflagskib, AGF, og en klub, der spiller i Jyllandsserien. Det sidste forsøg på at holde sig i live er ved at gå i så små sko,« skriver Vatanspor og kalder Kjærsgaards Dansk Folkeparti for 'en kæmpe joke'.

»Når det er sagt, så er du mere end velkommen i Ceres Park 1. september for at spise en Vatan Kebab. Billetpris er 100 kroner, men du får gratis adgang, når du nu er så barnlig.«

Det bliver umiddelbart en engangsforestilling, at der på stadion i Aarhus serveres kebab – også selvom klubben tidligere har været kritiseret for ikke at kunne servere mad uden svinekød.

AGFs kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, siger til TV 2 Østjylland, at det på nuværende tidspunkt eksempelvis ikke er muligt at tilbyde kyllingepølser, der med garanti ikke har været i kontakt med svinekød – og derudover er det også et spørgsmål om efterspørgsel.

Måske bliver kebabben dog så populær, at den får genvalg på stadion.