Brøndbys Lebogang Phiri havde intet til overs for svenske Marcus Berg efter det samlede 1-4 nederlag til Panathinaikos.

Forud for kampen mod Panathinaikos hilste hverken Lebogang Phiri eller Marcus Berg på hinanden, som spillerne altid gør inden kampstart. Baggrunden for det fandt sted i den første kamp.

Her fortalte Phiri efterfølgende, at han var blevet kaldt en ’abe’ af Berg på banen, hvilket flere holdkammerater overhørte.

Det førte til tumult og konfrontation efter kampen, da træner Alexander Zorniger og holdkammerat Rodolph Austin fik nys om sagen. Brøndby valgte at indberette Berg til UEFA, der endnu ikke har afsagt dom over episoden.

 
Det blev ikke noget håndtryk mellem Lebogang Phiri og Marcus Berg inden opgøret mellem Brøndby og Panathinakos på Brøndby Stadion.
Vis mere

Men i torsdagens returkamp blev Phiri så igen mindet om hændelsen fra Athen, og det førte til, at han ikke ville hilse på Berg inden kampen.

Jeg kunne se på tv-billederne, at du ikke hilste på Marcus Berg før kampen, da de to hold gav hånd. Hvorfor gjorde du ikke det?

»Hvis en person ikke ser mig som et menneske, synes jeg ikke, at jeg skal vise nogle menneskelige hensyn. Medmenneskelighed eksisterer ikke i hans liv, så jeg synes ikke, at jeg er den, der skal komme til ham og sige hej. Hvis han har det ikke i sig, kan jeg ikke tvinge det i ham. Så jeg fokuserer på mig selv og alle andre, der synes, at alle er lige,« lyder det fra Phiri efter 1-1-opgøret mod Panathinaikos.

Hvordan var det at spille kampen?
»For mig var det ikke et problem. Jeg tager hver kamp, som den kommer. Ja, jeg havde et sammenstød med nummer ni fra Panathinaikos, og det var en svær situation for mig at sluge. Men som fodboldspiller må du fokusere på, hvad du kan ændre. Og det er min præstation. Alt politisk er overladt til medierne og trænerne. Alt, hvad jeg kan gøre, er på banen. Og i dag gjorde vi vores bedste,« siger Phiri, der ikke forventer en undskyldning fra Berg.

»Det kræver en mand at undskylde. Siden han ikke har gjort det, er det intet, jeg kan forvente af ham.«

BT ville gerne have fået Marcus Bergs syn på situationen, men han listede forbi pressen uden et ord. Berg kan risikere op til ti spilledages karantæne, hvis UEFA vælger at straffe ham.